Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Pocedulić
  • 10.06.2023. 16:30
  • Varaždinska, Gornji Kućan

Krekeri od varaždinske heljde OPG-a Pocedulić osvojili Superior Taste Award

Čast nam je biti prvi OPG na području Republike Hrvatske koji je primio ovakvo priznanje, istaknuo je Dario Pocedulić, nositelj ovoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Foto: Varaždinska županija
  • 1.381
  • 107
  • 0

Krekeri od naše čuvane sorte, varaždinske heljde, koje proizvodi Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pocedulić u Gornjem Kućanu kraj Varaždina, osvojili su prestižnu međunarodnu nagradu - Superior Taste Award, koju im je dodijelio International Taste Institute iz Bruxellesa.

Priznanje je to koje se dodjeljuje za visoku kvalitetu prehrambenih proizvoda, a označava proizvod izvanrednog okusa i potvrđene kvalitete.

"Počašćeni smo dobivenim priznanjem. To nam je potvrda da idemo u ispravnom smjeru s našom ponudom usmjerenom krajnjim potrošačima. Čast nam je biti i prvi OPG na području Republike Hrvatske koji je primio ovakvo priznanje", istaknuo je Dario Pocedulić, nositelj ovoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Ova nagrada, dodao je, pokazatelj je i izvrsnosti domaće sirovine, sjemena ove heljde, ali i predanog rada članova gospodarstva te ostvarenje želje da kupcima ponude što kvalitetniji i zdraviji prehrambeni proizvod.

Varaždinska heljda postala čuvana sorta, upisana na listu Republike Hrvatske

OPG Pocedulić je i čuvar sorte koja je nedavno uvrštena i na Popis domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Osim heljdine kaše, brašna, griza, pahuljica, tjestenine, mlinaca i njihovi krekeri su certificirano bez glutena, sadrže visoki udio minerala i antioksidanata.

"Heljda sadrži skoro dva puta više lizina od pšenice i riže, ima bolje iskorištenje bjelančevina, a ne sadrži masti, kao pir i smeđa riža. Najviše minerala skriva u omotaču ploda i sjemena, pa ju preporučamo svima, i onima koji ju naprosto vole i onima koji ju konzumiraju zbog zdravstvenih razloga", kaže Dario naglašavajući da je ova nagrada pokazala kako se heljda sve više prepoznaje kao ukusna i zdrava namirnica.

"Naš će OPG nastaviti razvijati nove i inovativne proizvode od varaždinske heljde, kao registrirani čuvar sorte, uzgajivač, dorađivač i međunarodno priznati proizvođač", zaključio je. 


Tagovi

OPG Pocedulić Dario Pocedulić Varaždinska heljda Superior Taste Award Krekeri od heljde


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.