Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kraš Grupa
  • 01.11.2013. 09:21

Kraš Grupa posluje za 113,3% bolje

Kraš Grupa je ove godine ostvarila neto dobit od 2,7 milijuna kuna, dok je samo Kraš poslovao s neto dobiti od 110,9 tisuća kuna

Foto: freepik.com
  • 313
  • 30
  • 0

Kraš Grupa je u prvih devet mjeseci 2013.-e ostvarila ukupne prihode u iznosu od 682,4 milijuna kuna, što je za 4,8% manje u odnosu na isto razdoblje lani. Istodobno su ukupni konsolidirani rashodi Grupe smanjeni za 4,7%. Tako je Kraš Grupa u prvih devet mjeseci ove godine, ostvarila dobit prije porezivanja u iznosu od 4,9 milijuna kuna, što je za 806.000 kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Neto dobit Grupe iznosi pak 2,7 milijuna kuna i veća je za 113,3% nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Uz matičnu kompaniju, Kraš Grupu čine i zagrebačka tvrtka Kraš trgovina te osječka Karolina, kao i dvije tvrtke u BiH, Kraš trgovina iz Širokog brijega i Mira iz Prijedora te Kraševe tvrtke u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Češkoj i Slovačkoj.

Uz smanjenje potrošnje izazvane višegodišnjom krizom i visokom razinom nezaposlenosti, ograničena je i prodaja konditorskih proizvoda, kako na tržištu Hrvatske tako i na tržištima zemalja u regiji, dok je istodobno nastavljen rast uvoza konditorskih proizvoda. Ipak, udio prihoda od prodaje u inozemstvu u ukupnim je prihodima povećan na 43%.

Kako bi održali postojeće udjele na domaćem i na tržištima CEFTA-e u uvjetima jačanja inozemne konkurencije, Kraš kontinuirano vrši prilagodbu vlastitog poslovanja novim uvjetima, posebno izmjenjenim nakon ulaska Hrvatske u EU.

Foto: freepik.com


Tagovi

Kraš CEFTA Poslovanje Prihod