Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Označavanje proizvoda
  • 12.02.2022. 09:00
  • Varaždinska, Svetu Đurđ

Konzumna jaja tvrtke Luneta dobila oznaku "Dokazana kvaliteta-Hrvatska"

Nakon jabuka i jaja, specifikacija za povrće je u postupku notifikacije na EU razini, a iskazan je i interes za označavanje mesa peradi, svinjskog mesa te mlijeka i mliječnih proizvoda

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXELL
  • 462
  • 59
  • 0

"Od srca čestitam proizvođačima i članovima Udruge za znanost o peradi povodom ostvarivanja prava na korištenje znaka "Dokazana kvaliteta – Hrvatska" kojim se, osim dokazane sljedivosti kroz cijeli postupak proizvodnje, potrošačima jamči i dodana vrijednost, odnosno parametri kvalitete viši od onih propisanih zakonom", izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković nakon što su prva konzumna jaja označena tom oznakom.

Tvrtka koja je dobila oznaku je Luneta d.o.o. iz Svetog Đurđa u Varaždinskoj županiji.

Drago nam je što smo prvi proizvođač jaja s tom oznakom. Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede i Udruzi za znanost o peradi na ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja će se sigurno pretvoriti u jedan uspješan projekt", izjavio je tom proizvođač Dražen Čurila.

Kaže, želja im je da zajedno sa ostalim proizvođačima jaja u Hrvatskoj potaknu kupce da kupuju jaja proizvedena u našoj zemlji i da budu sigurni kada vide znak Dokazane kvalitete da se uistinu radi o domaćim jajima više kvalitete. "Svi zajedno moramo raditi na promociji znaka da bude prepoznat na svim prodajnim mjestima“, poručio je.

Oznaka i za povrće

Kako je kazala Vučković, nakon jabuka i jaja, specifikacija za povrće je u postupku notifikacije na EU razini, dok je iskazan interes i održane konzultacije za označavanje mesa peradi, svinjskog mesa te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec kazala je da je ponosna što je prvi certifiicirani proizvod u sektoru proizvodnje konzumnih jaja upravo iz te županije.

"Naša obiteljska gospodarstva doprinijela su i doprinose prepoznatljivosti hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na razini EU i to uspješnom registracijom naziva proizvoda Varaždinsko zelje kao zaštićena oznaka izvornosti te Varaždinski klipič, bučino ulje i Ludbreški hren kao zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla", izjavila je.

Covid mjerama 675 milijuna kuna

Također povodom ovog događaja, istaknuto je kako je hrvatski sektor proizvodnje jaja u izazovnoj 2021. godini ispunjenoj tržišnim poremećajima ostvario 6 posto veću količinu u odnosu na 2020. godinu, a Ministarstvo poljoprivrede putem 13 potpuno novih Covid mjera pomoći domaćim proizvođačima isplatilo 675 milijuna kuna, pri čemu je samo za sektor peradarstva putem tri programa potpore osigurano 32 milijuna kuna

Naime, sektor proizvodnje voća - jabuka, prvi je sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava, pri čemu ukupna količina certificiranih jabuka do sada iznosi više od 9 milijuna kilograma.


Tagovi

Dokazana kvaliteta Konzumna jaja Luneta Marija Vučković Dražen Čurila Silvija Zagorec


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?