Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska agencija za hranu
  • 17.10.2017. 13:30

Kontrole čine svoje - jedemo sigurniju hranu

Nema nedodirljivih, s kontrolama hrane nastavljamo dalje. Sigurnost je na prvom mjestu, rekao je ministar Tomislav Tolušić.

Foto: Zlatko Pavošević
  • 450
  • 45
  • 0

"Kontrolirana, sigurna, zdravstveno ispravna i kvalitetna hrana najveća je vrijednost današnjeg doba, a proizvodnja dostatnih količina hrane i sigurnost hrane u budućnosti će biti najveći izazovi na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. U Hrvatskoj je po tom pitanju situacija danas daleko bolja nego prije nekoliko godina.

Tome su doprinijele sustavne, pojačane, nenajavljene i česte kontrole, ali i međuresorna suradnja s drugim nadležnim tijelima poput Carinske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova. Nema nedodirljivih, s kontrolama nastavljamo dalje. Sigurnost je na prvom mjestu", rekao je ministar Tomislav Tolušić na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku gdje je na Svjetski dan hrane (16. listopada) otvorio 2. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane u organizaciji Hrvatske agencije za hranu.

Kako je dodao, Hrvatska može i mora spriječiti odlazak svojih stanovnika, a u tome pomoći mora i Ministarstvo poljoprivrede, kao i lokalna samouprava.

"Učinit ćemo sve da na ruralnim područjima ljudi ostanu. Posebice kroz europske fondove koji nam omogućavaju velike investicije", naglasio je Tolušić.

Besplatna prehrana za osječke osnovnoškolce

Proizvodnja hrane najveći je potencijal Osječko-baranjske županije, dodao je i župan Ivan Anušić te se zbog toga mora ići prema brendiranju, marketinškom istraživanju i jačanju konkurentnosti. Nizom projekata tome će pomoći i županija. Prvi počinje 1. siječnja, a riječ je o besplatnoj školskoj prehrani.

"Nije bit samo u tome što će biti besplatna, nego u tome što će hrana dolaziti s naših polja", naglasio je Anušić.

2. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane, koja je okupila 180 sudionika iz zemlje i inozemstva, završava danas.

Foto: Zlatko Pavošević


Tagovi

HAH Sigurnost hrane Osijek Tomislav Tolušić Ivan Anušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?