Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjetina
  • 25.08.2020. 07:30

Kina u srpnju uvezla rekordnih 430.000 tona svinjetine - cijena za kg do 50 kuna

S obzirom na to da su SAD i Europa također imali obustave ili sporiju proizvodnju, ovaj podatak je stvarno nevjerojatan, rekao je Pan Chenjun, stariji analitičar u Rabobank.

Foto: Depositphotos/ChinaImages
  • 183
  • 154
  • 0

Kineski uvoz svinjskog mesa u srpnju je iznosio 430.000 tona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i godine prije, postigao rekordan iznos, pokazali su to carinski podaci. 

Iako izvješće ne otkriva porijeklo pošiljaka, jedna anonimna mesna industrija otkrila je kako se u lipnju mesa najviše uvezlo iz Sjedinjenih Država, Kanade, Brazila i Europske unije, ali da je količina u odnosu na svibanj bila manja. 

Zbog toga je brojne kineske proizvođače srpanjska brojka jako iznenadila, pogotovo zato što je dosta tvrtki iz mesne industrije zbog koronavirusa, ali i afričke svinjske kuge bilo zatvoreno, navodi Reutres.

Dozvoljena gradnja farmi u blizini gradova? U Kini će uzgajati 200 milijuna svinja

"S obzirom na to da su SAD i Europa također imali obustave ili sporiju proizvodnju, ovaj podatak je stvarno nevjerojatan", rekao je Pan Chenjun, stariji analitičar u Rabobank.

Veće cijene i strožije kontrole

Cijene domaće svinjetine i dalje su visoke, čak su i porasle početkom srpnja. Kilogram svinjetine trenutno iznosi oko 50 kuna ( 51,17 juana). 

Uvoz je od siječnja do srpnja dosegao 2,56 milijuna tona, što je u odnosu na prijašnje godine nešto više od milijun tona. 

Koronavirus pronađen na dasci za rezanje lososa? Kina pooštrava kontrole mesa

Kineske vlasti su u lipnju zatražile veće kontrole mesa na granici, kao i radnika koji ga prevoze, a strožije mjere nakon što je koronavirus otkriven na smrznutoj hrani usporile su raščišćavanje paketa u lukama. 


Tagovi

Kina Uvoz Svinjetina Rekord Cijene


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]