Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Solana Nin
  • 27.12.2015. 11:00

Jedina solana na Jadranu s ekološkim certifikatom

Proizvodi ninske solane odnedavno nose znak BIO, što znači da se sol proizvodi na tradicionalan način u skladu s prirodom.

Foto: Solana Nin d.o.o.
  • 243
  • 49
  • 0

Pakiranja ninske soli odnedavno imaju znak BIO, jer je Solana Nin d.o.o. postala jedina na Jadranu s ekološkim certifikatom. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna kuna, a sufinancirali su ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

"Ovaj projekt samo je jedan u nizu ciljeva koje smo zacrtali i uspješno ostvarili. Od tržišta smo već prepoznati kao propulzivna hrvatska tvrtka, koja sa svojim autohtonim slanim proizvodima predstavlja zdravog partnera, a naši nam kupci to svakodnevno potvrđuju. Znamo da će nam zeleni BIO znak donijeti još veću snagu za nastup na intenzivnom domaćem i svjetskom tržištu", izjavila je Sanja Stamenić Oštrić, direktorica marketinga Solane Nin.

Naziv ovog projekta je Cvijet soli i poslovanje - ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli, i u tvrtki vjeruju da će znak BIO, njihovim proizodima otvoriti vrata brojnih novih tržišta, uključujući i ono sjevernoameričko za koje se upravo pripremaju prve pošiljke.

EU je sufinancirala 85% vrijednosti projekta, dok je ostatak osiguralo Ministarstvo poduzetništva i obrta s ciljem postizanja veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća putem jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji. Naime, kako bi se morska sol smatrala ekološki proizvodenom, proizvodnja se mora temeljiti na tradicionalnim metodama koje su u skladu s prirodom i okolišem te ljudskim zdravljem. Iako se sol u ninskoj solani na taj način proizvodi već godinama, znak BIO omogućit će potrošačima da to znaju čim u policama trgovina vide njihove proizvode.

Foto: Solana Nin d.o.o.


Tagovi

Solana Nin Jadran Ekološki certifikat BIO Sanja Stamenić Oštrić Morska sol Tradicionalne metode Sjevernoameričko tržište


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]