Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porijeklo hrane
  • 21.12.2013. 07:30

Je li kokoš bila sretna?

Potrošačima je dosta skandala s hranom. Zato žele informacije i točno porijeklo onoga što će se naći na njihovom tanjuru

Foto: aboutcuriosity.com
  • 377
  • 39
  • 0

Potrošači sve više paze odakle dolazi hrana koju jedu. U Njemačkoj se zato skupina poljoprivrednika dosjetila kako svojim kupcima pokazati odakle potječe ono što jedu i piju. Iz tog razloga pokrenut je portal My KuhTube, gdje objavljuju snimke iz svojih štala, a posjetitelji mogu pratiti krave i njihov život na selu, ali i saznati nešto o vlasnicima koji ih paze.

Ideja za projekt KuhTube nastala je krajem 2012. kad se Udruga mljekara Donje Saske zapitala, što može učiniti kako bi predočila javnosti uvjete u kojima žive njihove životinje. Projekt se pokazao kao pun pogodak, a oznaka kako je mlijeko proizvedeno upravo u toj Udruzi je među potrošačima postalo jamstvo kvalitete. Internet se i u drugim zemljama sve češće koristi kao savjetnik za potrošače. Tako u Velikoj Britaniji potrošači mogu pogledati stranicu organizacije Which koja pažljivo provjerava stiže li hrana, koja se reklamira da je proizvedena u nekoj određenoj regiji, doista od tamo.

Iako ljudi žele kupovati lokalne proizvode bez kemijskih sastojaka, gospodarska kriza je pogodila i taj sektor, a kada je novčanik prazan, onda se više nema što birati, jer cijena je uvijek presudan faktor. Potrošačima je uistinu sve važnije znati, je li kokoš bila sretna?

Foto: aboutcuriosity.com


Tagovi

Porijeklo hrane Kontrola Mlijeko Potrošači My Kuh Tube Kvaliteta Cijena