Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleno zlato
  • 09.09.2016. 07:30

Iz fontane u Sloveniji umjesto vode teče pivo!

Iz fontane u Žalcu ne teče voda već pivo, a degustacija pet vrsta piva stajat će vas šest eura.

Foto: Turizem Žalec/Facebook
  • 2.839
  • 137
  • 0

Slovenija je dobila novu turističku atrakciju - prvu fontanu piva u Europi! Naime, u mjestu Žalec otvorena je fontana Zeleno zlato iz koje ne curi voda već, pretpostavljate, pivo. Slovenija je inače peta u svijetu po proizvodnji hmelja, a Donja Savinjska dolina gdje se i nalazi Žalec je upravo djedovina proizvodnje te ratarske biljke.

"U Žalcu želimo položiti temelje zanimljive priče o budućnosti i povezati je s postojećom povijesti i sadašnjosti. Rezultat te želje je fontana Zeleno zlato", opisuju na turizem-zalec.si.

Slovenci otvorili prvu fontanu piva u Europi

Projekt pivske fontane započeo je još 2014. na inicijativu tadašnjeg predsjednika Udruge turističkih zajednica Općine Žalec, mr. Matjaža Omladiča. Fontana ima osam slavina, no iz pet se zasad može točiti pivo. Doduše, ne i besplatno. Tko želi kušati, mora platiti 6 eura za što dobije posebnu čašu s mikročipom u koju može nasipati po decilitar piva iz svake slavine.

"Cilj nije da se ljudi ovdje napiju, već želimo promovirati kulturu konzumiranja piva", izjavio je gradonačelnik Žaleca Janko Kos.

Fontana se nalazi u gradskom parku u središtu grada, na tržnici.

Foto: Turizem Žalec/Facebook


Tagovi

Pivo Fontana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).