Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dokazana kvaliteta
  • 18.05.2022. 16:30

I meso peradi uskoro će nositi oznaku "Dokazana kvaliteta"

Zaprimljen je četvrti zahtjev za priznavanje oznake nacionalnog sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Foto: Depositphotos/ryzhov
  • 980
  • 49
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je četvrti zahtjev za priznavanje oznake "Dokazana kvaliteta" koji se odnosi na sektor proizvodnje mesa peradi, a podnositelj zahtjeva je Hrvatska poljoprivredna komora.

"Kupnjom peradi koje će biti označeno tim znakom potrošač će moći biti siguran da kupuje meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje", navodi Ministarstvo u priopćenju.

Posebne karakteristike koje se odnose na svježe, rashlađeno, smrznuto i brzo smrznuto pileće i pureće meso možete pronaći u Specifikaciji proizvoda "Dokazana kvaliteta" za meso peradi, a odnosi se na podrijetlo glavnog sastojka, dobrobit i hranidbu peradi te duljinu prijevoza do klaonice.

Svaka fizička ili pravna osoba koja ima pravni interes i koja ima sjedište ili prebivalište u Republici Hrvatskoj može u roku od 30 dana od dana objave ove Obavijesti podnijeti prigovor na podneseni Zahtjev sukladno članku 98. stavku 6. Zakona o poljoprivredi.

Naime, Ministarstvo je uspostavilo ovu oznaku radi postizanja veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda više kvalitete odnosno proizvode s posebnim karakteristikama unutar pojedinih sektora, između ostalih, mlijeka, mesa, voća, povrća, jaja. Osim informiranja potrošača o dodanoj vrijednosti proizvoda, ovaj sustav štiti i proizvođače od nepoštenih praksi.

Trenutno priznate oznake "Dokazana kvaliteta" su za sektor voća, konzumnih jaja i povrća.


Tagovi

Dokazana kvaliteta Meso peradi HPK Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]