Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wise Grus
  • 28.05.2023. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Daruvar

Hrvatska rakija prvi put na zlatnom i srebrnom postolju u San Franciscu

Vrhunski proizvodi dolaze iz malene daruvarske destilerije, čiji su proizvodi, prije uspjeha "preko bare" ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju.

Foto: Destilerija Wise Grus
  • 1.377
  • 105
  • 0

Dvostruko zlato i srebro osvojila je Wise Grus Lozovača Barique i Šljivovica na svjetskom natjecanju za žestoka pića San Francisco World Spirits Competition! 

Prvi je ovo put da se hrvatska rakija našla na zlatnom i srebrnom postolju natjecanja koje se smatra najvažnijim u kategoriji žestokih pića. Održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja vrlo su visoki. 

Vrhunski proizvodi k tome dolaze iz malene daruvarske destilerije, čiji su proizvodi, kako otkrivaju, ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju koja se predstavila u tom njemačkom gradu. 

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu osvojili su već ukupno šest nagrada. Dakle,  dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije u Frankfurtu.  

Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo, opisuju ju, velikim koracima ušla u visoko društvo.

"Planova je mnogo, a još nismo niti svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli", kažu.

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se domaće tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo kako u Europi tako i u ostalim svjetskim zemljama. 


Tagovi

Hrvatska rakija Wise Grus Lozovača Barique Šljivovica San Francisko Destilerija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]