• Phil Hogan
  • 12.11.2017. 15:00

Hogan EU proizvodima otvara vrata tržišta Bliskog Istoka

Povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU promovira EU proizvode u Saudijskoj Arabiji i Iranu.

Foto: Facebook/Phil Hogan
  • 251
  • 16
  • 0

Phil Hogan, povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU pokušava otvoriti vrata tržišta Irana i Saudijske Arabije za EU proizvode. Naime, Hogan je u pratnji delegacije tvrtki iz poljoprivredno-prehrambenog sektora EU, s ciljem promocije i radi olakšavanja trgovinskih odnosa, od 7. do 9. studenog boravio u Saudijskoj Arabiji dok je u Iranu od 10. do 13. studenog 2017. godine.

U pratnji čak stotinjak visokih predstavnika EU tvrtki i udruga u poljoprivredno-prehrambenoj industriji koje uključuju sudionike iz cijele EU, promovirao je proizvode s farmi diljem Europske unije. Članovi izaslanstva održali su poslovne sastanke sa svojim kolegama u dvjema zemljama, upriličena je i posjeta trgovcima hranom, a sve kako bi se potaknulo trgovanje hranom i poljoprivrednim proizvodima EU s dvije bliskoistočne države.

Saudijska Arabija trenutno izvozi oko 62 milijuna eura poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u EU i uvozi oko 4,5 milijardi eura. Iran uvozi poljoprivredne prehrambene proizvode EU-a vrijedne oko 728 milijuna eura godišnje, a izvozi oko 468 milijuna eura poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u EU. Povjereniku Hoganu ovo nije prvo poslovno putovanje s ciljem promocije EU proizvoda. Posjetio je dosad Kanadu, Kolumbiju i Meksiko, Vijetnam i Indoneziju te Kinu i Japan.

Foto: Facebook/Phil Hogan


Izvori

AgPress


Tagovi

Phil Hogan Promocija Proizvodi EU Saudijska Arabija Iran


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi