Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz u Kinu
  • 19.06.2019. 15:00
  • Varaždinska, Varaždin

Grupa Vindija je spremna izvoziti mesne proizvode na kinesko tržište

Nakon posjeta kineske inspekcije početkom godine, u pratnji ministra Tolušića proizvode pogone tvrtke Koka d.d. obišao je i kineski ministar poljoprivrede Han Changfu.

Foto: Grupa Vindija
  • 707
  • 78
  • 0

U sklopu posjeta Hrvatskoj, kineski ministar poljoprivrede Han Changfu, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, obišao je proizvodni pogon za preradu mesa peradi tvrtke Koka d.d. Grupa Vindija ovim je povodom imala priliku predstaviti najsuvremenija tehnološka rješenja koja omogućuju proizvodnju visoko kvalitetnih mesnih proizvoda koji bi se uskoro mogli naći na kineskom tržištu. 

Hrvatsko meso u Kini za šest mjeseci do godinu dana? 

"Siguran sam kako je današnji susret tek početak kvalitetne buduće suradnje s Narodnom Republikom Kinom te da će kinesko tržište prepoznati neupitnu kvalitetu naših mliječnih i mesnih proizvoda. Još smo krajem veljače, prilikom posjete kineske inspekcije našoj kompaniji, pokazali da naši visoki standardi zadovoljavaju zahtjeve i u skladu su s propisima gospodarski potentnog tržišta. Vjerujem da i današnji susret otvara jedno sasvim novo poglavlje u poslovanju cjelokupne Grupe Vindija", istaknuo je generalni direktor Grupe Vindija Dragutin Drk te dodao kako je ponosan što je posjet kineske delegacije upriličen upravo u godini u kojoj Vindija slavi veliki jubilej, šezdesetu obljetnicu poslovanja. 

Tolušić: Hrvatski izvoz u Kinu u vrijednosti 4 milijuna eura je na razini statističke pogreške!

"U pregovorima s kineskim ministarstvom poljoprivrede, ali i s Carinskom upravom, želimo ubrzati proceduru dozvole za izvoz naših prehrambenih proizvoda u Narodnu Republiku Kinu. Izvozne certifikate za mliječne proizvode očekujemo do kraja ove godine, dok bismo hrvatsko meso mogli izvoziti u roku od šest mjeseci do godinu dana. Zbog toga smo, između ostalog, danas u Vindiji i Koki koje su najbolji pokazatelj onoga što Hrvatska može ponuditi", naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Peradarska industrija važna za hrvatsko gospodarstvo

"Peradarska industrija ima veliki značaj za hrvatsko gospodarstvo, a izlazak na kinesko tržište dodatno će doprinijeti njegovom rastu. Vrhunskom kvalitetom našeg vodećeg brenda Cekin već godinama osvajamo mnogobrojna strana tržišta, što će zasigurno prepoznati i kineski potrošači u skorijoj budućnosti. Naš asortiman čini gotovo polovicu ukupnog hrvatskog izvoza mesa i mesnih prerađevina te vjerujem kako će nam ova prilika omogućiti postizanje još boljih poslovnih rezultata", kazao je direktor Koke d.d. Stjepan Sabljak


Tagovi

Izvoz u Kinu Grupa Vindija Peradarska industrija Han Changfu Tomislav Tolušić Posjet Dragutin Drk


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.