Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaći proizvodi
  • 25.04.2020. 07:30

Gradonačelnik Beča pozvao građane da kupuju domaće

Kako bi domaći proizvodi bili dostupni svima, grad Beč odlučio je uspostaviti i posebnu online platformu gdje lokalni dobavljači mogu predstaviti svoje proizvode, a građani naručiti njihovu dostavu na svoj kućni prag.

Foto: Depositphotos/Vera_Petrunina
  • 479
  • 102
  • 0

Kao i sve ostale države i austrijska vlada još je u ožujku donijela niz mjera za sprječavanje širenja koronavirusa. U Beču su tako zatvorene tisuće trgovina, restorana i kafića, a lokalni dobavljači u početku su se našli u neizvjesnoj situaciji. No, svi su odahnuli zahvaljujući odluci koju je Grad Beč još 14. travnja donio o dozvoli rada trgovina na malo.

"Svoja vrata sada mogu otvoriti svi dućani koji se nalaze u prostoru manjem od 400 m2, pridržavajući se pritom ograničenja broja kupaca koji se tamo istovremeno smiju nalaziti. U gradu Beču je to, prema procjenama, oko 4.600 trgovina među kojima su mali dućani mješovite robe, manje prodavaonice odjeće, knjižare, papirnice, cvjećarnice kao i razne trgovine lokalnih dobavljača prehrambenih proizvoda", stoji u priopćenju Grada Beča. 

Pozivaju na kupnju domaćeg, a stvorena je i online platforma

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig pozvao je svoje sugrađane da kupuju domaće proizvode kako bi time pomogli osigurati radna mjesta i ojačati lokalno gospodarstvo. "Kupovinom domaćih proizvoda možemo doprinijeti i klimatskim promjenama jer se tako smanjuje transportna udaljenost između proizvođača i potrošača", naglasio je gradonačelnik. 

Kakvu hranu Europljani kupuju tijekom pandemije koronavirusa?

Poljoprivrednici u ovom gradu s 1,8 milijuna stanovnika danas uzgajaju čak 40 različitih vrsta povrća čiji godišnji urod dosegne preko 70.000 tona. Među kupcima su pritom najpopularnije povrtne kulture kao što su rajčice, krastavci, salate i krumpiri.

Kako bi domaći proizvodi bili dostupni svima, grad Beč odlučio je uspostaviti i posebnu online platformu gdje lokalni dobavljači mogu predstaviti svoje proizvode, a građani naručiti njihovu dostavu na svoj kućni prag.

I Hrvatski OPG-ovi se mogu pronaći na internetu

Nije Austrija jedina koja se zauzima za svoje domaće proizvođače, brojne države kao što su Francuska, Italija, Rumunjska, Velika Britanija poduzimaju razne mjere, kao što je otvaranje tržnica i malih marketa kako bi spasile svoje lokalne proizvođače. 

20+ mjesta na internetu putem kojih možete pomoći prodaju proizvoda Vašeg OPG-a

I Hrvatska je, kako bi pomogla svojim domaćim proizvođačima, promociju OPG prenijela i u digitalnom obliku. Tako možete na društvenim mrežama i raznim stranicama kao što je eCeker, Burza Hrane ili na aplikacijama prodavati svoje proizvode, ali isto tako i kupovati od naših domaćih proizvođača. 


Tagovi

Beč Domaći proizvodi Michael Ludwig Online platforma Lokalni proizvođači


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine sam posijala dosta bamije da mogu reći da ju zaista jedemo. Ubacimo ih u guste juhe, variva, a ja neki dan čak i u svoju pizzu. Istina, berem malo veće primjerke, ne onako delikatesno male, ali neka, svejedno je ukusna i potpuno... Više [+]