Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Franck
  • 17.10.2013. 09:39

Franck otkupljuje samo domaći krumpir

Tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa - Franck otkupio je 8 000 tona domaćeg krumpira za svoju proizvodnju

Foto: RGBStock.com
  • 881
  • 33
  • 0

Zagrebački Franck, ovogodišnji otkup krumpira koji koristi za proizvodnju čipsa, obilježio je kupnjom 8 000 tona krumpira od svojih kooperanata, koji obrađuju više od 260 hektara na području Hercegovca u blizini Garešnice. Krumpir otkupljuju isključivo od hrvatskih proizvođača, a kako je Franck tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa na hrvatskom tržištu, gdje drži čak 34% tržišta čipsa, največi je i otkupljivač.

Direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu, Damir Lujanac napominje kako sve svoje potrebe za krumpirom, Franck zadovoljava na domaćem tržištu, što je vrlo neobično za domaću prehrambenu industriju. Suradnja s domaćim proizvođačima krumpira traje još od 1977., a kako bi osigurali najbolju kvalitetu čipsa, tijekom 25 godina suradnje s kooperantima isprobali su više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali svega četiri sorte, koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa, a među njima se posebno ističe lady claire. U skladištu se od prijema sirovine, pa nadalje, krumpir može čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja, što je isto velika prednost za ovog velikog prozvođača.

Foto: RGBStock.com


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Franck Krumpir Lady claire Hrvatska proizvodnja Sorte krumpira