Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Franck
  • 15.12.2015. 19:15

Franck i Intersnack osvajaju tržište čipsa

Franck od 1. siječnja 2016. preuzima distribuciju proizvoda Intersnacka za tržište Hrvatske. Cilj je rast tržišta u RH, BiH i Kosovu, a suradnja s kooperantima se nastavlja.

  • 560
  • 52
  • 0

Od 1. siječnja 2016. godine, Franck preuzima distribuciju proizvoda Intersnacka za tržište Hrvatske čime preuzima odgovornost za distribuciju cjelokupnog asortimana Adria Snack Company d.o.o. Ta distribucija dio je suradnje dviju tvrtki u okviru novoformiranog društva Adria Snack Company d.o.o. koje je počelo s radom 1. listopada, saznajemo iz tvrtke.

Adria Snack Company d.o.o. je joint venture partnerstvo između Francka, lidera na hrvatskom tržištu snacka i Intersnacka, vodećeg proizvođača snack asortimana u Europi, s ciljem snažnijeg pozicioniranja na tržištu.

Adria Snack Company d.o.o. upravljat će zajedničkim marketinškim i prodajnim nastupom brandova oba partnera. U planu je obogaćivanje snack programa te ulaganja u modernizaciju i širenje proizvodnih kapaciteta u Hrvatskoj.

Cilj je rast tržišta u RH, BiH i Kosovu

U kontekstu obogaćene ponude, uz Intersnackove brendove poput Chia i Kelly'sa, očekuje se još veći doprinos Franckovih uspješnih brendova kao što su Čipi Čips, My Chips, Kroki Kroket i Tip Top u ukupnom rezultatu Adria Snack Company d.o.o.

"Riječ je o širenju našega poslovanja snacka na tržištima Adria regije s time da je u prvoj fazi cilj rast tržišta u Hrvatskoj, BiH i Kosovu, a potom i u ostatku regije. Posao s našim dosadašnjim kooperantima nastavljamo kao i do sada i tu se ništa ne mijenja", govori Ivana Tavra, direktorica korporativnih komunkacija.

60% tržišta čipsa drži Adria Snack Company

Adria Snack Company će upravljati portfeljem koji uključuje snack asortiman Francka kao i asortiman Intersnacka, koji će društvo uvoziti za tržišta regije. U Hrvatskoj Adria Snack Company sa svojim brandovima količinski i vrijednosno drži 23% ukupnog tržišta snacka te gotovo 45% tržišta čipsa, a ako se u obzir uzme i proizvodnja privatnih marki, riječ je o više od 60% tržišta čipsa.

Prerasli lokalno tržište

Izdvajanjem snack poslovanja u posebno društvo, Franckov cilj je ojačati menadžerski tim koji će biti zadužen isključivo za upravljanje biznisom snacka, kažu u Francku.

"U biznisu snacka već smo odavno prerasli lokalno tržište i potrebna nam je ekspanzija na nova tržišta kako bismo osigurali daljnji rast. Suradnja s Intersnackom stvara pretpostavke za realizaciju bržeg i značajnijeg investicijskog ciklusa, modernizaciju i unapređivanje proizvodnje u Hrvatskoj, inovacije u pakiranjima te posebno važnom dijelu istraživanja i razvoja novih proizvoda, kao i bržu primjenu svjetskih trendova iz kategorije snacka", ističe član Uprave Francka Ivan Artuković.


Tagovi

Franck Intersnack Adria Snack Company Ivan Artuković


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]