Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurovoće
  • 26.08.2013.

Eurovoće otvara proizvodni pogon u BiH

Uslijed novog carinskog režima, ali i visoko konkurentnog tržišta, Eurovoće širi proizvodnju na BiH

Foto: Eurovoće
  • 713
  • 64
  • 0

Eurovoće, grupa za preradu pasteriziranog voća i povrća trenutno je u jeku sezone prerade. pa je do sada prerađena višnja te dio krastavaca koji čine 40 posto plana, nakon čega slijedi prerada paprike, cikle, ajvara, feferona i džemova, kako navode. U 2013. godini plan je preraditi 12.000 tona voća i povrća. Grupa Eurovoće više nego uspješno posluje i širi tržište, a kako tijekom sezone tvrtka ima potrebu za dodatnom radnom snagom, ove je godine zaposlila više od 150 sezonskih radnika.

"Većina proizvodnje plasirat će se pod privatnim markama vodećih trgovačkih centara u zemlji kao i u inozemstvu te dio pod vlastitom markom Dora. U cilju je u budućnosti i dodatno širenje na inotržišta. Trenutno imamo dva proizvodna pogona u Hrvatskoj, većina proizvodnje odvija se u Orahovici, dok je u pogonu Slatina u tijeku investicija kojom će se povećati postojeći kapacitet. Investicija se planira završiti do ožujka 2014. godine, čime će Eurovoće sa svojim kapacitetima i tehnologijom postati jedan od najvećih prerađivača u ovom dijelu Europe", kažu iz grupe Eurovoće za Glas Slavonije.

Tržište Europske unije velika je prilika, ali ujedno i velika opasnost za proizvođače, posebice u prehrambenoj industriji, smatraju u Eurovoću, a u vezi toga nešto su i poduzeli. Kako bi osigurali i

S obzirom da su na vrijeme uvidjeli da tvrtke s malim kapacitetima nemaju velike šanse za opstanak na ovom visoko konkurentnom tržištu, odlučili su na vrijeme osigurati i započeti okrupnjavanje, modernizaciju i racionalizaciju proizvodnje te podizanje kvalitete, čime proizvodi postaju konkurentniji i traženiji na tržištu. "Zbog toga smo, ali i zato što je Hrvatska ušla u novi carinski režim, a pokriva tržište BiH i bivše Jugoslavije, da bi bili konkurentni morali razmišljati o proizvodnji u Bosni i Hercegovini. Razmišljalo se o ulaganju u vlastiti pogon ili revitalizaciju nekog pogona koji je već postojao. Međutim, shvatili smo da ovdje imamo kvalitetnog partnera koji ima dobru volju i da dugoročno možemo napraviti dobar posao. Zbog toga je otvoren naš novi pogon u BiH, u Zvorniku", nastavljaju iz tvrtke.

Eurovoće uistinu misli na sve kako bi budućnost tvrtke bila sigurna. "Kako bi bili ukorak sa svjetskim trendovima te zadovoljili visoke zahtjeve svojih kupaca, grupa Eurovoće, odnosno njezina članica u kojoj se odvija proces proizvodnje, Marinada d.o.o., uvodi IFS FOOD certifikat. Taj certifikat potvrđuje visoku sigurnost i kakvoću prehrambenih proizvoda. Riječ je o jednom od najrigoroznijih standarda za prehrambenu industriju, a samim tim i najvažnijim, jer jamči cjelovitu sigurnost proizvedene hrane te kontinuirano nadzire razinu kakvoće prehrambenih proizvoda, namijenjenih i domaćem i stranim tržištima. Trenutno izvozimo u Australiju, Kanadu, SAD, Švicarsku, Švedsku, Njemačku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Libiju, Nizozemsku, Izrael...", zaključuju iz grupe Eurovoće.

Foto: Eurovoće


Tagovi

Eurovoće Bosna i Hercegovina Voće Carina IFS FOOD certificat Dora Marinada d.o.o.


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.