Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 03.07.2013.

Dukat otvorio tvrtku u Bugarskoj, evo što trebate znati

Ovim potezom Dukat zapravo samo potvrđuje nastavak strategije koju je započeo nedugo nakon šo je u proljeće 2007. kupljen od strane francuskog Lactalisa

  • 483
  • 22
  • 0

Dukat nastavlja poslovnu ekspanziju u regiji. Nakon što je u svibnju preuzeo Ljubljanske mlekarne jučer je izvijestio Zagrebačku burzu o osnivanju tvrtke Lactalis Bulgaria u kojoj ima 100% poslovnog udjela.

Ovim potezom Dukat zapravo samo potvrđuje nastavak strategije koju je započeo nedugo nakon šo je u proljeće 2007. kupljen od strane francuskog Lactalisa. U međuvremenu poslovanje je prošireno na više tržišta u regiji, Dukat je danas uz Ljubljanske mlekarne s kojima je u portfelj stekao još i mljekaru u Tuzli, vlasnik bosanskohercegovačke mljekare Inmer, Somboleda u Srbiji, Ideal Šipke u Makedoniji te LaDorne u Rumunjskoj. Na bugarskom te tržištima Kosova, Grčke i Albanije Dukat je do sada neke svoje te Lactalisove brendove plasirao preko distrubutera.

Osnivanje tvrtke u Bugarskoj, iako u objavi ne iznose detalje, vjerojatno nije motivirano samo eventualnim smanjivanjem troškova poslovanja nego i planiranjem neke lokalne akvizicije. Vrijeme krize, staro je pravilo, ruši cijene, a kako je Bugarska već u Europskoj uniji Dukat zasigurno ima konkretne ambicije za to područje.

Moćna matica koja stoji iza Dukata dobra je logistika. Lactalis grupa posluje u 61 državi, a proizvodnju ima organiziranu u 34 države te zapošljava više od 56 tisuća radnika. U 2012. ostvarila je 15,7 milijardi eura prihoda. U vlasništvu je obitelji Besnier koja je Lactalis osnovala 1933. i o kojoj se ne zna previše detalja naime, svoju privatnost iznimno štite i drže se konstantno podalje od svih medija. Emanuel Besnier koji sada vodi Lactalis treća je generacija koja upravlja obiteljskim mliječnim carstvom i navodno, svaki dan iz Pariza u Laval gdje je sjedište tvrtke putuje javnom željeznicom.

Autor: Božica Babić Foto: RGBStock.com


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Dukat Mliječna industrija Tržište

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]