Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pepitas
  • 15.03.2022. 12:00
  • Brodsko-posavska, Nova Gradiška

Domagoj Vidmar proizvodi domaće grickalice, a problem mu je nabava suncokreta, buče i soje

Zašto da sjemenke tražimo van Hrvatske? Ako netko ima buče golice, oljuštenog suncokreta ili soje neka se javi. Otvoreni smo za sve oblike suradnje, poručio je mladi poduzetnik iz Nove Gradiške.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.261
  • 203
  • 0

Zbog sjemenki buče i soje Domagoj Vidmar odlučio je napustiti Zagreb i vratiti se u Novu Gradišku. Sada proizvodi Pepitas grickalice bez korištenja ulja i uspijeva postići to da se začini na njima zadrže.

"Krenuo sam u teretanu i zdravo se hraniti. Otišao sam u trgovinu, a ondje su sve grickalice bile pečene na ulju. Kupio sam sirovu buču i suncokret i probao ih napraviti kod kuće", ispričao je za Poljoprivrednu televiziju ovaj mladi poduzetnik. Kako kaže, najveći problem mu je bio što se sol i začini nisu lijepili za sjemenke.

Gotovo šest mjeseci svakodnevnog pečenja mu je trebalo da pronađe rješenje za to. Kada ga je našao, kuhinju u stanu je zamijenio profesionalnom kuhinjom u Zagrebu i tako se njegova poduzetnička priča krenula razvijati.

Krajem 2020. Domagoj se vratio u Novu Gradišku. "Cijeli proces proizvodnje Pepitas grickalica je inovativan i drugačiji, a takvi su i strojevi ovdje. Imamo cijelu proizvodnu liniju, a u jednom danu možemo napraviti veliku količinu proizvoda", istaknuo je.

Glavni mu je problem, kaže, nabava kvalitetnih sjemenki. "Zašto da ih idemo tražiti van Hrvatske kad znam da ih možemo naći ovdje. Ako netko ima buče golice, oljuštenog suncokreta ili soje neka nam se javi i otvoreni smo za sve oblike suradnje", poručio je ovaj mladi poduzetnik.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Domagoj Vidmar Pepitas Zdrave grickalice Sjemenke


Autorica

Marija Jurišić

Više [+]

Urednica emisije Zlatno klasje Poljoprivredne televizije.


Partner