Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 02.11.2015. 15:00

Belje otpremilo prvu pošiljku ABC sira u Južnu Koreju

Od ukupne proizvodnje ABC sira, 52 posto odlazi na izvozna tržišta pa se on pozicionirao kao najvažniji izvozni proizvod Belja. Osim izvoza u Južnu Koreju, Belje je ove godine napravilo i velik iskorak izvozom ABC sira u arapske zemlje.

  • 145
  • 11
  • 0

Tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, otpremila je prvu pošiljku ABC sira na tržište Južne Koreje, a izvoz je realiziran u sklopu dogovora o poslovnoj suradnji s multinacionalnom kompanijom Lotte, izvijestili su u ponedjeljak iz Belja.

Poslovna suradnja Belja sa Lotte-om je dogovorena na sajmu hrane i pića "Seoul Food 2015.", navodi se u priopćenju. Lotte je osmi najveći poslovni konglomerat u Južnoj Koreji sa osnovnim djelatnostima u proizvodnji hrane i trgovini i 60 tvrtki koje posluju u više zemalja i zapošljavaju 60.000 radnika.

52% ABC sira odlazi na izvozna tržišta

Predsjednik Uprave Belja Dalibor Poznić kazao je kako je ABC svježi krem sir, izvozna perjanica Belja. "S našim širokim asortimanom smo prisutni na svim tržištima regije, a u ovoj godini bilježimo i izvrsne izvozne uspjehe na azijskim tržištima među kojima je i tržište Južne Koreje. Zahvaljujući domaćim sirovinama i specifičnom procesu proizvodnje ABC sir je poseban po svom dugom roku trajanja, što nam omogućuje daljnje izvozne projekte u sve krajeve svijeta", istaknuo je.

Od ukupne proizvodnje ABC sira, 52% odlazi na izvozna tržišta pa se on pozicionirao kao najvažniji izvozni proizvod Belja. Osim izvoza u Južnu Koreju, Belje je ove godine napravilo i velik iskorak izvozom ABC sira u arapske zemlje u koje je dosad izvezeno 100 tona toga proizvoda, navode iz tvrtke.

ABC svježi krem sir ove godine obilježava 35 godina tradicije proizvodnje. Od samih početaka proizvodnja je bazirana na domaćem mlijeku s farmi Belja, čime se postiže sljedivost proizvodnje i vrhunska kakvoća, kaže se u priopćenju.


Tagovi

Belje Izvoz sira Južna Koreja Dalibor Poznić Seoul Food 2015 Lotte Tradicija proizvodnje Sljedivost proizvodnje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.