Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istraživanje kvalitete proizvoda
  • 04.04.2017. 07:30

Analiza proizvoda: Jedna unija - jedna kvaliteta?

Projekt "Istraživanje kvalitete naizgled istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU" ulazi u svoju drugu fazu. Konačna objava rezultata analiza bit će početkom rujna.

Foto: kadmy/bigstockphoto.com
  • 1.144
  • 54
  • 0

Projekt "Istraživanje kvalitete naizgled istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU", radnog naziva "Jedna unija - jedna kvaliteta", hrvatske predstavnice u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta, Biljane Borzan, koji se odvija u stručnoj koordinaciji Hrvatske agencije za hranu, ulazi u svoju drugu fazu.

Nakon izabranih proizvoda tijekom prve faze projekta (anketom na reprezentativnom uzorku građana RH), te definiranih parametara na koji će proizvodi biti testirani, krenula je druga faza projekta.

Izabrani laboratoriji - rezultati početkom rujna

U ovoj fazi izabrani su laboratoriji koji će vršiti testiranja proizvoda. Tako će se kemijske i senzorske analize proizvoda, raditi u hrvatskim akreditiranim laboratorijima, i to u: Laboratoriju za kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Centru za kontrolu namirnica pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Euroinspektu Croatiakontrola d.o.o.

Budući da se radi o različitim kategorijama proizvoda, svaki laboratorij je odgovoran za pojedinu kategoriju proizvoda, odnosno za određene vrste analiza, obzirom na svoju ekspertizu i akreditaciju.

Nakon potpisivanja sporazuma u suradnji, kreće se u uzorkovanje proizvoda koje će se vršiti u Münchenu i Zagrebu. Konačna objava rezultata analiza bit će početkom rujna.

Foto: kadmy/bigstockphoto.com


Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

Istraživanje kvalitete Proizvodi Biljana Borzan Projekt Laboratorij Analiza


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!