Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz
  • 25.12.2013. 11:00

Američka riža stiže u Hrvatsku

Hrvatska je u 2012. uvezla 10.474 tona riže čija je vrijednost iznosila 10 milijuna američkih dolara

  • 387
  • 32
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede SAD-a u svom izvješću navodi kako su hrvatski turizam i uvoz prehrambenih proizvoda u porastu.

Ističu kako je Hrvatska postala tržište za pojedine američke prehrambene proizvode, poput morskih plodova, vina, luka, riže, kao i hrane za kućne ljubimce.

Trenutačno većina uvozne hrane u Hrvatskoj dolazi iz susjednih zemalja u okviru Europske unije. Navode kako Hrvatska, kao EU članica, može nabaviti američku robu po nižim cijenama preko drugih središta zemalja članica.

Hrvatska nema domaću proizvodnju riže, stoga je moramo uvoziti iz drugih zemalja. U 2012. godini uvezli smo 10.474 tona riže, u vrijednosti 10 milijuna američkih dolara. Stopa uvoza riže porasla je za 3% u proteklih pet godina.

U izvješću američkog Ministarstva također se navodi kako većina hrvatskih uvoznika govori engleski jezik, ali nije dobro upoznata s kvalitetom američkih proizvoda.

Photo: freepik.com


Tagovi

Američka riža SAD Hrvatska Uvoz Prehrambeni proizvodi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]