Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 25.01.2016. 15:40

Agrokorova maloprodaja na 192. mjestu u svijetu

Agrokorova maloprodaja narasla za 30 mjesta na listi 250 najvećih maloprodajnih lanaca na svijetu.

  • 339
  • 37
  • 0

Zahvaljujući prihodima od 4,8 milijardi dolara, Agrokorova maloprodaja plasirala se u 2014. godini na 192. poziciju između 250 najvećih maloprodajnih lanaca u svijetu, što je 30 mjesta više nego godinu dana prije, pokazuje najnoviji Deloitteov izvještaj Globalna snaga maloprodaje 2016.

Izvršni potpredsjednik za Agrokorovu poslovnu grupu Maloprodaja Darko Knez, kaže da je poboljšanje pozicije u 2014. godini rezultat Agrokorovog preuzimanja Mercator grupe, čime je Agrokor postao liderom na pet regionalnih tržišta, kao i cjelokupnom maloprodajnom tržištu jugoistočne Europe.

Stanje se razlikuje od regije do regije

Istraživanje je pokazalo da je vodećih 250 trgovačkih lanaca u svijetu, u fiskalnoj 2014. godini ostvarilo ukupne prihode od 4,3 bilijuna dolara, očuvavši tako stalan rast koji je iznosio 4,3% u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, slika se razlikuje od regije do regije, pri čemu su trgovački lanci u Sjevernoj Americi, Africi i na Bliskom istoku ostvarili rast prihoda, za razliku od onih u regiji Azija-Pacifik, Europi i Latinskoj Americi, koji i dalje bilježe pad prihoda.

Za trgovce na malo u SAD-u, jačanje dolara značilo je veću kupovnu moć potrošača, a pospješilo je i gospodarski rast te porast zaposlenosti. S druge strane, kinesko gospodarstvo je kroz to vrijeme doživjelo znatno usporavanje zbog pada izvoza i ulaganja smanjenog intenziteta.


Tagovi

Agrokor Sad Trgovina Prehrambeni proizvodi Darko Knez Marina Tonžetić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]