Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 01.10.2013. 10:53

Agrokor planira izgradnju nove beljske mljekare

Prodaja svježeg sira raste tolikom brzinom da koncern Agrokor ozbiljno razmišlja o izgradnji nove beljske mljekare

Foto: www.facebook.com/abc.sir
  • 465
  • 43
  • 0

Prodaja ABC svježeg krem sira raste tako brzo da Agrokor planira otvoriti nove farme. U Europi raste cijena mlijeka, a u posljednje vrijeme ga i nedostaje. Stoga će veliki dio proizvođača biti dodatno stimuliran za ulaganje u proizvodnju.

Prošle godine, kada je Belje udvostručilo proizvodne kapacitete ABC-a i moderniziralo proizvodnu liniju, nisu ni sumnjali u napredak najboljeg izvoznog brenda i veliki beljski potencijal. Kroz godinu dana, plan je dostići 100%-tnu iskoristivost postojećih kapaciteta pa se u Agrokoru ozbiljno razmišlja o izgradnji nove mljekare, jer namjera Agrokora je da bar 50% sirovine dobiju iz vlastitih izvora, kako ne bi bili prepušteni milosti i nemilosti tržišta.

Ljerka Puljić je poručila kako neprestano traže proizvode dodatne vrijednosti, kojima bi Belje moglo ostvariti veće profitne stope, koje bi slijedom - omogućile novi razvoj. Najavila je kako će pomno pratiti što se događa u EU, te podvukla kako je Europa spremna platiti kvalitetu koju domaći proizvođači itekako mogu postići.

Agrokor je, do sada u Belju investirao u mnogobrojne projekte ukupne vrijednosti više od 2,3 milijarde kuna, a među najznačajnijim novim projektima svakako su ulaganja na lokaciji Mitrovac, koja su još u tijeku.

"Od klaonice nismo odustali, ali još uvijek nemamo kapaciteta. Računica je bila 1,5 milijuna komada svinja, koliko nema ni cijela Hrvatska. Zato razmišljamo o zajedničkom ulaganju s Mađarima. Dakle, nije se odustalo, ali traže se načini da to ne bude investicija koja će donijeti gubitke", navodi Puljić za Glas Slavonije.

Foto: www.facebook.com/abc.sir


Tagovi

Agrokor Belje ABC sirni namaz Ljerka Puljić Mljekara Investicije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.