Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lidl
  • 01.03.2017. 09:00

40 domaćih OPG-a u užem krugu Lidlovog natječaja

U drugi krug Lidlovog natječaja ušlo 40-ak dobavljača.

  • 3.805
  • 379
  • 0

Nakon završetka javnog natječaja za projekt "Okusi svoj zavičaj", stručni žiri trgovačkog lanca Lidl Hrvatska posljednjih je mjeseci selektirao kandidate.

"Okusi svoj zavičaj" je projekt pokrenut u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a kojim će Lidl domaćim proizvođačima voća i povrća omogućiti da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj.

Razgovori s dobavljačima

U drugom krugu natječaja, odabrano je 40-ak potencijalnih dobavljača iz svih krajeva Lijepe Naše koji su se susreli s predstavnicima Lidla i pobliže upoznali s poslovnim procesima i standardima ovog trgovačkog lanca. Odabir dobavljača bit će dovršen u travnju i svibnju, nakon što se sa svim potencijalnim dobavljačima odrade detaljni razgovori.

Okusi svoj zavičaj

"Okusi svoj zavičaj" je nadogradnja Lidlovog brenda Okusi zavičaja, javnosti predstavljenog 2013. godine, a pod kojim je obuhvaćeno oko 90 autohtonih proizvoda domaćih dobavljača. Natječaj je trajao više od mjesec dana, prijaviti su se mogla obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ostali organizacijski oblici poljoprivrednika te proizvođačke organizacije, a zaprimljeno je nekoliko stotina prijava.

Standardi nabave voća i povrća

40-ak dobavljača iz različitih krajeva Hrvatske koji su prošli u drugi krug imali su priliku sudjelovati na prezentacijama u Lidlovom edukacijskom centru u Samoboru, gdje su im predstavnici Lidla govorili o poslovanju Lidla, standardima nabave voća i povrća, osiguranju kvalitete i kartonskoj ambalaži.

Imajući u vidu da je proizvodnja hrane strateški interes svake države, Lidlova je želja projektom "Okusi svoj zavičaj" dodatno podržati poljoprivredna gospodarstva u proizvodnji domaćeg i kvalitetnog voća i povrća diljem Hrvatske, potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svojim kupcima omogućiti još veći odabir svakodnevno svježeg voća i povrća s hrvatskih polja.


Tagovi

Lidl Natječaj Okusi svoj zavičaj Autohtoni proizvodi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]