Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trovanje hranom
  • 10.07.2017. 12:12

15 osoba otrovalo se ćevapima i sladoledom!

Osmero odraslih kojima je pozlilo na kupanju u Bizovačkim toplicama je pušteno nakon obrade u bolnici, a troje maloljetne djece zadržano je u Klinici za pedijatriju zbg proljeva i povraćanja.

Foto: Bigstockphoto
  • 5.167
  • 259
  • 0

Čak 15 osoba, od čega troje djece, zadržano je u KBC Osijek zbog trovanja hranom, najvjerojatnije ćevapima i sladoledom. Pomoć su zbog stafilokokne infekcije zatražili nakon boravka u Bizovačkim toplicama. Osmero odraslih je pušteno nakon obrade u bolnici gdje im je nadoknađena tekućina, a troje maloljetne djece zadržano je u Klinici za pedijatriju zbog proljeva i povraćanja, doznaje index.

"Krive su i vrućine i ljudski faktor. Vrućine su natjerale ljude da se nađu na jednom mjestu, primjerice bazenu. Donesu hranu, termički neobrađenu, zanemare higijenske postupke. Bakterije vole vlažno, vole visoke temperature i u takvim situacijama dođe do zaraze", rekao je za Index Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja osječke bolnice.

Reagirali su i iz Bizovačkih toplica navodeći da im se tijekom jučerašnjeg dana nekoliko osoba požalilo na probavne i želučane smetnje te su ih izolirali u sobe u lječilištu i pozvali hitnu pomoć.

"Kako je na kupanju taj dan bilo preko 1.600 osoba, a na tegobe se požalilo njih 15 još uvijek sa sigurnošću ne možemo tvrditi sto se točno dogodilo te čekamo nalaze nadležnih službi koje su odmah izišle na teren te poduzele sve potrebne radnje. Neslužbene informacije govore da se radi o stafilokoku, koji je mogao doći iz više izvora, što će pokazati tek nalazi analiza", rekao je direktor društva Sunčane toplice d.o.o., Stjepko Bulić za post.hr

Foto: Bigstockphoto&RossHelen


Tagovi

Trovanje hranom Bizovačke toplice Ćevapi Sladoled


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]