Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska kvaliteta
  • 03.03.2016. 15:35

10 novih oznaka Hrvatske kvalitete

Znak Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko su 1997. krasili samo šest hrvatskih proizvoda, a danas tu oznaku nosi njih 223.

Foto: HGK
  • 455
  • 37
  • 0

Karlovačkom nepasteriziranom Retro Heineken Hrvatske, Ožujskom Amber i Ožujskom rezanom, Zagrebačke pivovare, spačvinoj Bioenergenti-Peletu/Briketu, Svježoj kaliforniskoj pastrvi Rittermana, Pašteti od dimljenog lososa i Ribljoj pašteti s jadranskim kozicama tvrtke Trenton te sladoraninim Repinim rezancima i Bijelom kristal šećeru, HGK je na svojem Savjetu vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda dodijelila pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta.

"Prošlo je dvadesetak godina od početne ideje koju je pokrenula HGK, s ciljem stvaranja vizualnog identiteta visokokvalitetnih proizvoda i usluga temeljenih na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno-istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji", rekla je voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK Nevenka Gašparac.

133 tvrtke i 223 proizvoda

Znak Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko su 1997. krasili samo šest hrvatskih proizvoda, a danas tu oznaku nosi 223 proizvoda od čega 143 proizvoda, odnosno linije proizvoda imaju pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, a 80 Izvorno hrvatsko. Oni su sastavni dio portfelja 133 tvrtke.

Proizvođačima tih proizvoda, kako u svojem priopćenju ističe HGK, dodijeljeni znakovi predstavljaju svojevrsnu nagradu za dugogodišnje uloženo znanje, iskustvo i trud za njihovo stvaranje, održavanje kontinuiteta u kvaliteti, kao i njezinu unapređivanju te jačanju prepoznatljivosti proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu.

U suradnji s nositeljima znakova kvalitete, HGK gradi već dugi niz godina vizualni identitet kvalitetnih hrvatskih proizvoda i usluga, a provođenjem brojnih promidžbenih aktivnosti, poput akcije Kupujmo hrvatsko, podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju zahvaljujući ovim znakovima kvalitete.

Foto: HGK


Tagovi

HGK Izvorno hrvatsko Hrvatska kvaliteta Proizvod Heinken Hrvatska Sladorana Ožujsko Amber Karlovačko nepasterizirano Retro Nevenka Gašparac Odjel za upravljanje kvalitetom HGK Identitet


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]