Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest povrćarima
  • 19.03.2014. 15:00
  • Sisačko-moslavačka

Zaštitite luk od lukove muhe i korova

Obavještavaju se proizvođači luka neka ga zaštite od lukove muhe i korova

  • 981
  • 63
  • 0

Lukova muha (Delia antiqua), najvažniji štetnik luka, prezimljuje u tlu kao kukuljica. Stoga je prilikom sadnje luka potrebno provesti preventivno tretiranje. Ono se može izvršiti sredstvima Dursban G-7,5 i Finish G-7,5. Pri uzgoju mladog luka primjena navedenih preparata je zabranjena.

Navedena sredstva najbolje je primjeniti u redove, uz obaveznu inkorporaciju (plitko unošenje u tlo). Za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova (muhar, svračica, koštan) i nekih širokolisnih korova (limundžik, loboda, dvornik) nakon sadnje, a prije nicanja luka, mogu se primijeniti sredstva: Stomp 330 E, Strong, Pendigan 330 EC, Panida grande. Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova nakon nicanja luka mogu se koristiti preparati: Goal, Galigan 240 EC, Verton, Gallus.

Prije upotrebe sredstva obavezno pročitati priloženu uputu o primjeni i sredstva koristiti prema preporukama proizvođača. O provedenom tretiranju potrebno je voditi evidenciju, a praznu ambalažu SZB zbrinuti na propisani način.

Podatke o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.


Povezana biljna vrsta

Luk zimski

Luk zimski

Sinonim: - | Engleski naziv: Chive | Latinski naziv: Allium fistulosum L.

Zimski luk potječe iz zapadne Kine i Japana gdje ima više tipova i brojnih kultivara. Uzgaja se pretežito u kućnim vrtovima i koristi se lažna stabljika i zeleno lišće kao mladi... Više [+]

Tagovi

Zimski luk Lukova muha Dursban Finish Korovi SZB Strong Gallus Stomp


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]