Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 28.03.2014. 08:15
  • Brodsko-posavska

Zaštitite kupusnjače od štetnika!

Obavijest Savjetodavne službe za povrtlare.

  • 100
  • 6
  • 0

Vrijeme je presadnje ranih kupusnjača. Prije presadnje presadnice kupusnjača (kupus, kelj, cvjetača, brokula) potrebito je zaštititi od štetnika: kupusne muhe (Delia), buhača (Phyllotreta), kupusne brašnene uši (Brevicorae brassicae), stjenica (Eurydema) i duhanovog tripsa (Thrips tabaci).

Zaštitu presadnica potrebito je izvršiti neposredno pred presadnju potapajući ih u otopinu jednog od insekticida: Confodor 200SL, Boxer 200SL, Rapid, Kohinor 200SL, Congo, Dali.

Korijen presadnica potapa se u 0,1% otopinu jednog od insekticida u trajanju od 15 min. Suzbijanje širokolisnih korova desetak dana nakon presadnje moguće je pripravkom Butisan-S.

Sredstva primijeniti prema uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama MP. Ambalažu zbrinuti na propisani način i ispuniti evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja. Sve je to propisano Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida NN 14/14.

Mara Maglić dipl. ing.
E-mail Mara.Maglic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]