Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 29.01.2009.

Za Uskrs prve rajčice iz Eurovoća

PROIZVODNJA 250 TONA RAJČICA U EUROVOĆU ORAHOVICA POČELA 15 DANA RANIJE

  • 1.456
  • 67
  • 0

U dva plastenika Eurovoća zadruge Orahovica, na površini od sedam tisuća četvornih metara, prije dva tjedna 19.100 sadnica rajčice zasađeno je u staklenu vunu, čime je Eurovoće treću godinu zaredom nastavilo proces hidroponske proizvodnje.

Uz kompletnu primjenu biološke zaštite, što je novo u ovogodišnjoj proizvodnji, i sam proces proizvodnje započeo je petnaest dana ranije u odnosu na prethodnu godinu, što će omogućiti i raniju prvu berbu rajčice, odnosno pred Uskrs. Tijekom berbi koje će trajati do konca studenoga, proizvođači očekuju oko 250 tona rajčice.

Voditelj plasteničke proizvodnje u Eurovoću Goran Suhi naglašava kako takva proizvodnja, unatoč boljem prinosu u odnosu na proizvodnju na otvorenom, ima nedostataka koji se očituju u većoj opasnosti od napada štetnika i bolesti, a iskustva iz protekle dvije godine dovela su do saznanja kako su najveći problem u proizvodnji tri ljetna mjeseca kada cijena rajčice pada.

Zbog svega toga, tvrdi dipl. inž. Suhi, ove je godine stavljen naglasak na biološku zaštitu i dobivanje ekološkog certifikata, čime bi proizvođači mogli postići višu cijenu tako proizvedene rajčice u odnosu na onu proizvedenu konvencionalnim postupkom.

M. Bačmaga

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imamo pobjednike natječaja #RuralFoto! Čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije u kategorijama proizvodnja, selo, životinje i priroda, a ovo su autori koji stoje iza njih kojima su nagrade uručene na konfer... Više [+]