Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 22.02.2016. 15:30

Za poljoprivrednu mehanizaciju 839 tisuća kuna

Tvrtka DAM je novcem iz IPARD-a nabavila sušaru i opremu za proizvodnju bučinih koštica.

Foto: Dam d.o.o.
  • 1.165
  • 153
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki DAM d.o.o. osnivača Marijana i Snježane Mareković iz Lozana, mjesta u općini Špišić Bukovica u Virovitičko-podravskoj županiji, isplaćeno je 839.177,95 kuna za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

IPARD sredstvima nabavljeni su rasipač gnoja, plug, rotodrljača, univerzalna sušara za žitarice, stroj za usitnjavanje, tanjurača i traktor. Korisnik je sada uspješno modernizirao te u potpunosti osposobio svoje gospodarstvo za kvalitetnu proizvodnju bučinih koštica.

Tvrtka na 400 ha vlastitih površina na ekološki način proizvodi kamilicu te tikve uljarice. Također imaju 50-ak kooperanata od kojih godišnje otkupe 400 tona kamilice. I dok su pogon i mehanizacija za berbu i preradu kamilice opremljeni od prije, ovim je novcima upotpunjena i oprema za uzgoj bundeva i sušenje koštica.

Foto: Dam d.o.o.


Povezana biljna vrsta

Kamilica

Kamilica

Sinonim: titrica, kamomila, zdraviš, bijeli margić | Engleski naziv: Camomile | Latinski naziv: Matricaria chamomilla (L.)

Kamilica je jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Može se uzgajati kao monokultura, ali ju intenzivno ne treba uzgajati duže od dvije godine. Obiluje... Više [+]

Tagovi

IPARD Mjera 101 Dam d.o.o. Marijan Mareković Snježana Mareković Bučine koštice Kamilica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.