Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeljarijada
  • 24.09.2017. 15:00

Varaždinsko zelje uskoro s EU oznakom izvornosti

Zaštitni znak Zeljarijade je i 1.220 metara dugačka sarma!

Foto: Facebook/Tugomir Majdak
  • 363
  • 35
  • 0

Već 20. Zeljarijada održala se u Općine Vidovec. Zeljarijada je glavna kulturna, gospodarska, zabavna i gastronomska manifestacija Općine Vidovec posvećena zelju, autohtonom proizvodu vidovečkog i varaždinskog kraja.

"Varaždinsko zelje je u završnoj fazi zaštite EU oznake izvornosti, a priča je krenula upravo iz Vidovca", naveo je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je i otvorio jubilarnu manifestaciju.

U sklopu same manifestacije 23. rujna održani su i Dani polja kupusa u organizaciji PPP Cafuk i Udruge "Zeljara". Uz to i Gospodarski sajam na kojem su udruge i poljoprivredna gospodarstva predstavili različite poljoprivredne proizvode i specijalitete vlastite proizvodnje.

1.220 metara dugačka sarma koja plijeni ne samo dužinom već i besprijekornim ukusom također je zaštitni znak Zeljarijade.

Foto: Facebook/Tugomir Majdak


Povezana biljna vrsta

Špinat

Špinat

Sinonim: Spanać | Engleski naziv: Spinach | Latinski naziv: Spinacea oleracea L.

Špinat je jednogodišnja zeljasta biljka koja pripada porodici lobodnjača (Chenopodiaceae). Potječe iz zapadne Azije (područja današnjeg Irana) gdje se uzgaja i konzumira već više... Više [+]

Tagovi

Zelje Zeljarijada Vidovec Varaždinsko zelje Sarma Tugomir Majdak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]