Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Varaždinsko bučino ulje
  • 13.05.2018. 15:00

Varaždinsko bučino ulje odsad u jedinstvenoj ambalaži, jamstvu kvalitete autohtonog proizvoda

Svatko od nas mora biti u stanju znati što je dobro i kvalitetno na prvi pogled, a ova boca to garantira - Premium sto posto čisto bučino ulje Varaždinske županije, rekao je župan Čačić.

Foto: Varaždinska županija
  • 714
  • 40
  • 0

Varaždinsko bučino ulje odsad će dolaziti u jedinstvenoj i originalnoj boci. Naime, u Županijskoj palači u Varaždinu predstavljena je boca i etiketa Varaždinskog bučinog ulja, dizajnera Ivana Goričanca, vlasnika design studija "Reci Da" iz Čakovca. Jedinstvenu ambalažu će moći koristiti svi proizvođači, članovi udruge čija bučina ulja zadovoljavaju najviše kriterije kvalitete.

"Varaždinsko bučino ulje autohtoni je proizvod koji je iznimno kvalitetan, a još uvijek se dovoljno ne prepoznaje  na tržištu. 20 posto proizvodnje buče u Hrvatskoj odnosi se na Varaždinsku županiju. U našoj županiji je oko 1.100 hektara poljoprivrednih površina pod bučom, što je iznimno puno s obzirom da je u cijeloj Hrvatskoj pod bučom ukupno oko 4.500 hektara poljoprivrednih površina. Svatko od nas mora biti u stanju znati što je dobro i kvalitetno na prvi pogled, a ova boca to garantira - Premium sto posto čisto bučino ulje Varaždinske županije. To je garancija da ništa bolje na hrvatskome tržištu se neće pojaviti. I boca i sadržaj su ovdje na visokoj razini, a zdravstveni aspekt je već jako naglašeni  i prepoznati", rekao je župan Radimir Čačić, navodi se na stranici Varaždinske županije. 

Andreja Petrović iz OPG- a Petrović je istaknula kako se proizvodnja OPG-ova iz Varaždinske županije kreće od 0,3 hektara, pa do više od 20 hektara. "Varaždinsko bučino ulje je već 10 godina zaštićeno jamstvenim žigom pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, a ovih dana će se ta  zaštita produžiti na još sljedećih 10 godina. Naše ulje je zastupljeno u cijeloj Hrvatskoj, ali to nam nije granice. Želimo ga plasirati i izvan granica Lijepe naše", naglasila je Andreja. 

I sama etiketa je vrlo čista te s malo elemenata govori sve, objasnio je dizajner Ivan Goričanec. Dvije koštice tvore slovo V kao Varaždinsko ili slovo U kao ulje, na etiketi je izraz Premium i ime uljara odnosno proizvođača. Staklo je s visokom UV zaštitom i jamči dugotrajnost proizvoda.


Izvori

Varaždinska županija


Tagovi

Varaždinsko bučino ulje Autohtono Ambalaža Dizajn


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]