Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vijenac češnjaka
  • 31.07.2020. 09:55
  • Istarska, Francini, Pazin

Sjajan posao Deana Pamića Nefata: ispleo vijenac češnjaka dug 8 metara i težak 50 kg!

Evo upleja jenu stvarno velu reštu, a bome i tešku, pohvalio se vrijedni poljoprivrednik.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
  • 385
  • 89
  • 0

Vijenac češnjaka dug osam metara i težak preko 50 kilograma, ispleo je Dean Pamić Nefat iz sela Francini pored Pazina! 

"Evo upleja jenu stvarno velu reštu, a bome i tešku. Ako bi neki pogodija koliko je glav u njoj zajno mu poklonin jenu rešticu od 3 kg najlipšega česna 10 kg kunpiri i 10 kg čebule. Ja san zbrojija na brzinu tako da more bit par glav više manje. Česna je u rešti sigurno više od 50 kg nisu slike jušto najbolje jer jako tešto mi ju je bilo držat", napisao je na svom facebook profilu ovaj vlasnik OPG-a koji se niz godina bavi uzgojem ove vrijedne povrtnice i pobrao pohvale za odličan posao. 

Sjajan posao obavio je Dean Pamić Nefat (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Inače, vijenac od češnjaka pravi je ukras svakog doma. Osim što izgleda atraktivno, luk ispleten u vijenac je praktično koristiti, samo odvojite glavicu kada vam treba. Pored toga, češnjak u vijencu će imati zraka pa neće biti podložan truljenju. 

Nakon što se izvadi iz zemlje, ostavi se prosušiti na otvorenom, u hladovini. Nikako ne na direktnom suncu. Kada se prosušio, glavice očistite od zemlje i gornjih ljusaka. No, nemojte guliti ljuske silom, samo ono što opadne u rukama. 

Kako isplesti češnjak u vijenac

Također odrežite i korjenčiće, ali ne preblizu glavici, tek toliko da izgledaju urednije. Kako bi lakše ispleli pletenicu, lišće možete potopiti u vodi, ali pazite da se ne smoče i lukovice. Ostavite ih u vodi 15 minuta do pola sata. I neka pletenje započne. 


Tagovi

Vijenac od češnjaka Dean Pamić Nefat Vijenac Uzgoj češnjaka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/