AgroKlub.com

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Povrćarstvo » Šesta sezona popularne Vrtlarice na HRT-u!

Šesta sezona popularne Vrtlarice na HRT-u!

Vrtlarica

Šesta sezona popularne Vrtlarice na HRT-u!

Datum: 06.12.2016. 15:00

Kategorija:

Povrćarstvo

Nova sezona donosi mnoge zanimljive teme iz organskoga vrta, ali i iz ukrasnoga vrta i cvijetnjaka koji ga okružuju. Emisija je stekla popularnost i u susjednim državama, a može se pratiti i s pomoću usluge HRTi.

U nedjelju 4. prosinca na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) u 11.30 počinje nova sezona rado gledane i hvaljene emisije Vrtlarica. Uvijek inovativna i zanimljiva popularna će Vrtlarica u šestoj sezoni gledateljima predstaviti 16 novih nastavaka s mnoštvom savjeta u vezi s organskim uzgojem biljaka.

Autorica emisije, inženjerka hortikulture Kornelija Benyovsky Šoštarić, donosi i neke nove priče o ukrasnome bilju te savjete o različitim načinima uporabe biljaka u svakodnevnome životu te pokušava proniknuti u skrivene tajne prirode koja nam pokazuje jedno novo lice od davnina poznatih nam biljaka.

Vrtlarske tehnike koje pomažu svima

Za 2016. godinu autorica kaže kako je godina promjene i pripreme za vrt koji je još skriven u njezinoj mašti.

"Vrtlarske tehnike koje donose novi nastavci pomažu svima koji su zasadili povrtnjak, a savjeti o cvijeću i ukrasnome grmlju od proljeća do jeseni uklapaju se u širu sliku novoga vrtlarstva koje Vrtlarica promiče posljednje dvije godine i u kojemu se gubi jasna granica između prirode, povrtnjaka i ukrasnoga vrta", ističe Kornelija Benyovsky Šoštarić.

U novim će nastavcima gledatelji imati prigodu upoznati i mnoge zanimljive ljude koji su poznati po originalnim projektima.

Svatko može biti organski vrtlar

Ljepotu i sklad koji vladaju u Kornelijinu vrtu te trud i ljubav prema vrtlarstvu prepoznali su i gledatelji te nagradili Vrtlaricu visokom gledanošću. Ta se popularnost u prošle tri godine proširila na susjedne zemlje, pa emisiju redovito prate i gledatelji u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji te Crnoj Gori.

Autorica uvijek ističe kako svatko može biti organski vrtlar ako to želi. Za doživljaj vrtlarenja u najljepšemu obliku nije potrebno mnogo. Potrebno je pronaći malo vremena, a za početak je dovoljno samo nekoliko gredica ili čak posuda. Kornelijin je cilj stvaranje vrta koji će zadovoljiti sve potrebe njezine obitelji za hranom, ogrjevom, lijekovima i estetskim doživljajem.

Vrt koji zadovoljava sve potrebe

Emisija će, kao i posljednjih pet sezona, prenositi čaroliju vrtlarstva u domove svih ljubitelja prirode. "No i dalje je to Vrtlarica na koju su gledatelji naviknuli, jednostavna, ali istodobno iznenađujuća i poticajna", na kraju dodaje Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Autorica je emisije Kornelija Benyovsky Šoštarić, a snimatelj i redatelj Nino Šoštarić. Vrtlarica je dostupna i na multimedijskoj platformi HRTi.

Broj pregleda članka: 3706; Uspješnost članka: 210.3

Tagovi: Vrtlarica, Kornelija Benyovsky Šoštarić

Ključne riječi članka: sesta, sezona, popularne, vrtlarice, na, hrt, u, šoštarić, vrtlarica, benyovsky, gledatelji, kornelija, autorica, emisije, prirode, biljaka, sezona, benyovsky šoštarić, kornelija benyovsky, kornelija benyovsky šoštarić, biti organski vrtlar


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."