Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 18.05.2022. 09:55
  • Osječko-baranjska, Punitovci

Postavili navodnjavanje zbog suše, a onda ih probudio - led 

Začinska paprika, rajčice... Sve je stradalo, a ne znamo još što će biti s jagodama, kaže nam vlasnik OPG-a Denis Škorvaga.

Foto: OPG Škorvaga
  • 1.240
  • 178
  • 0

U svega petnaestak minuta uništen je višemjesečni trud OPG-a Škorvaga na čije se povrtnice u utorak sručilo olujno nevrijeme s tučom. 

"Začinska paprika, rajčice... Sve je stradalo, a ne znamo još što će biti s jagodama", kaže nam vlasnik OPG-a Denis Škorvaga navodeći da ih je nevrijeme probudilo jučer u 5:45 sati.

Uz obilnu kišu na njihovo selo Punitovce, ali i susjedni Jurjevac nedaleko Đakova, na polja se spustio led veličine klikera. 

Ratarske kulture, navodi ovaj mladi poljoprivrednik, nisu toliko stradale. Doduše, dodaje, prilično je oštećen kukuruz šećerac, no najveće štete zbrajaju vlasnici povrća. Ista situacija pogodila je njegovog bratića, susjeda... Jednostavno, ledonosni oblak našao se nad područjem ova dva sela. 

"Stavili smo navodnjavanje zbog suše, a sad nas led probudio", kaže Denis otkrivajući da su otvorili i plastenike kako bi se presadnice privikle na vanjske uvjete. Nažalost, nisu ih stigli zatvoriti. 

Otkriva nam i da su iz Općine Punitovci rekli da će pokušati pomoći, a tek je za vidjeti hoće li biti proglašena prirodna nepogoda. 

Čekali kišu, a docekali ⛈️⛈️?️?️ Kada sav trud nestane za 15-ak min?☹️

Objavljuje OPG ŠkorvagaUtorak, 17. svibnja 2022.

Tagovi

Tuča OPG Škorvaga Denis Škorvaga Olujno nevrijeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?