• Podravka
  • 08.12.2015. 16:30

Podravki nedostaje domaćeg peršina i luka

Članica uprave Podravke kazala je na okruglom stolu gospodarstvenika kako moraju uvoziti peršin i luk iz inozemstva jer ih se u našoj zemlji ne proizvodi dovoljno.

  • 1.060
  • 201
  • 0

Na Okruglom stolu, kojega je u Zagrebu organizirala Europska banka za obnovu i razvoj, članica uprave Podravke Olivija Jakupec kazala je, između ostaloga, kako u Hrvatskoj nema dovoljno peršina i luka za proizvodnju Vegete, zbog čega ga ova koprivnička tvrtka mora uvoziti te dodala kako žali što su hrvatski poljoprivrednici propustili bezbrojne prilike.

Analitičar Stipe Bilić rekao je da hrvatska poljoprivreda nije u problemima od jučer pa nas zato niti nedostatak peršina ne mora čuditi. Smatra da nemamo organiziranu proizvodnju, tržište ne funkcionira najbolje, i što je najgore, tim se problemima ne vidi kraj. Poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj bi bila bi na puno višim razinama da postoji državna poljoprivredna politika, zaključio je Bilić.

Tim povodom smo u Podravku na nekoliko adresa poslali upite jesu li zainteresirani za kooperantsku proizvodnju peršina i luka u Hrvatskoj. Za sada odgovora nema, no ukoliko stigne, prenijet ćemo informaciju našim poljoprivrednicima jer vjerujemo da ima puno gospodarstava zainteresiranih za ovakvu suradnju.


Povezana biljna vrsta

Peršin korjenaš

Peršin korjenaš

Sinonim: Peršun | Engleski naziv: Parsley | Latinski naziv: Petroselinum crispum ssp. tuberosum

Peršin pripada porodici štitarki (Apiaceae). To je dvogodišnja kultura koja u prvoj godini stvara vegetativne organe (korijen i lišće), a u drugoj poslije čuvanja preko zime iz... Više [+]

Tagovi

Olivija Jakupec Zagreb Podravka Peršin Luk Stipe Bilić Peršin korjenaš


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #agroklub

Koliko znaš o Agroklubu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…  

Pročitaj cijelu bilješku