Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zimsko povrće
  • 02.01.2019. 18:00

Oporavak nakon blagdana: Kelj, špinat i kupus sve traženiji na tržištu

Da je vrijeme za detoksikaciju, pokazuje i stanje na tržištu.

Foto: Bigstockphoto/Rawpixel.com
  • 428
  • 27
  • 0

Da je vrijeme za detoksikaciju, pokazuje i stanje na tržištu. Naime, kako piše freshplaza, nakon nekoliko tjedana ograničene potražnje povrća, narudžbe se sada povećavaju. To posebno vrijedi za sezonsko povrće i posebne vrste poput kelja i crnog kupusa. Svjedoči o tome i talijanska tvrtka SIPO, specijalizirana za povrće, koja uz posebne vrste povrća, ovih dana nudi i tradicionalne, kao što je špinat.

"Naši proizvodi pokrivaju potrebe kupaca i u ovom su trenutku neki proizvodi traženiji. Prije svega tipične zimske vrste kao što su kelj, crni kupus i špinat. Navedeno je povrće idealno za ovo vrijeme jer je lagano za kuhanje", kaže Elisa Monticelli, voditeljica marketinga SIPO-a.

Raštika - idealna namirnica za poslijeblagdansku detoksikaciju

Većina njihove proizvodnje, bilo ekološke koju imaju u Salernu ili konvencionalne u pokrajini Emilia-Romagne, namijenjena je talijanskom tržištu. Međutim, sada se okreću i inozemstvu jer je u tijeku testiranje nove ambalaže koja omogućuje produljenje roka trajanja. 

"Nenormalne temperature tijekom listopada i studenog odgodile su konzumaciju zimskog povrća za jedan mjesec. Sada, nakon Božića i Nove godine, nadamo se da će konzumacija rasti odnosno vratiti se na normalnu razinu", kaže Elisa Monticelli. 


Povezane biljne vrste

Kelj

Kelj

Sinonim: - | Engleski naziv: Savoy cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea var. sabauda

Kelj je dvogodišnja biljka iz porodice krstašica (Brassicaceae). Izdržljiviji je od kupusa te bolje podnosi visoke temperature i sušu, baš kao niske temperature i mraz. Zbog toga... Više [+]

Špinat

Špinat

Sinonim: Spanać | Engleski naziv: Spinach | Latinski naziv: Spinacea oleracea L.

Špinat je jednogodišnja zeljasta biljka koja pripada porodici lobodnjača (Chenopodiaceae). Potječe iz zapadne Azije (područja današnjeg Irana) gdje se uzgaja i konzumira već više... Više [+]

Kupus

Kupus

Sinonim: - | Engleski naziv: Cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.

Kupus je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice (Brassicaceae) koja razvija veliki pup nastao savijanjem lišća. Prve godine stvara vegetativne organe, a druge cvjetno stablo i... Više [+]

Tagovi

Povrće Kelj Špinat Kupus Tržište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]