Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Mareljić
  • 15.12.2016. 12:00

OPG traži kooperante za uzgoj batata!

OPG Mareljić traži kooperante za uzgoj batata. Nude korektne uvjete, siguran otkup i plaćanje u kojima unaprijed nude zajamčenu minimalnu cijenu!

  • 19.911
  • 976
  • 0

Batat je visokoenegetska kultura (puno škroba, malo šećera), iznimo zanimljiva okusa i bogata mineralima i vitaminima. Za jelo se rabe sekundarna zadebljanja korijena (koja se često pogrešno nazivaju gomoljima), ali i mlado lišće, koje se može upotrijebiti kao varivo ili salata. Prije upotrebe za jelo korijen i lišće potrebno je termički obraditi.

Zbog mnoštva minerala (K, Ca, Mg, Fe) i vitamina (A, B, C, E), batat opskrbljuje tijelo važnim antioksidansima. Najveća mu je vrijednost velika količina beta-karotena (200 g batata daje istu količinu beta-karotena kao i 5 kg brokule). Samo 140 g batata posve osigurava dnevnu potrebu za vitaminom E, koji je izuzetno važan, jer štiti organizam od srčanih tegoba i začepljenja krvnih žila. Antioksidansi su važni i za dobro funkcioniranje mozga (Alzheimerova bolest i sl.).

OPG Mareljić se nalazi u gradu Otok (pored Vinkovaca) te se bavi uzgojem batata od 2013. godine. Nakon završetka fakultetskog školovanja univ.bacc.ing.agr. Hrvoje Mareljić uz pomoć braće te roditelja pokreće obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Transport batata OPG-a Mareljić

Zajamčena minimalna cijena!

Kako su ostvarili brojne kanale prodaje, potrebni su im kooperanti da bi zadovoljili potrebe tržišta. Nude korektne uvjete, siguran otkup i plaćanje u kojima unaprijed nude zajamčenu minimalnu cijenu. Zajamčena minimalna cijena nije i konačna cijena. Konačnu cijenu diktira tržište na osnovu kojega se formira cijena prema kooperantima.

OPG nudi sljedeće uvjete:

  • siguran otkup
  • zajamčenu minimalnu cijenu
  • tehnologiju uzgoja batat i sadnica batata

Minimalna količina zemlje za kooperaciju je jedno jutro. OPG je dosada ostvario uspješnu suradnju s nekoliko OPG-ova, a jedno od njih je i Chengo obrt za prijevoz, trgovinu i poljoprivredu.

Otkupljuju I. i II. klasu (pod drugom klasom smatra se težina batata od 80-150 grama te 600+ grama. Jedini su u Hrvatskoj koji otkupljuju batat lakši od 150 grama, a gornje granice za težinu nema).

Očekivana dobit 45.000-50.000 kuna pa na više

Sadnice, gnojivo, plitice i ostalo potrebno za uzgoj batata ne mora se uzimati preko njih. Nude stručnu pomoć pri izradi kvalitetnih sadnica. Ukoliko se odlučite uzeti sadnice kod njih, nude veću minimalnu otkupnu cijenu batata te povoljnu cijenu sadnica.

Ulaganja kao i očekivana dobit ovise o više faktora (proizvodite li sami presadnice, prinosu, tipu zemljišta, ostalim troškovima) no prema dosadašnjim rezultatima očekivana dobit uz vlastite sadnice iznosi otprilike 45.000-50.000 kuna pa na više.

Batat je potrebno oprati, osušiti i dopremiti u skladište otkupljivača. Također, po mogućnosti šalju vam njihovu ambalažu za transport. Valuta plaćanja je 60 dana.

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju i imate dodatnih pitanja, ostavite svoje podatke u formi ispod članka, nakon čega ćete biti kontaktirani, a za sva dodatna pitanja i informacije obratite se na telefon 099/385-8300 (Hrvoje) ili 098/184-9027 (Igor).

Sponzorirani članak

OPG Mareljić
Andrije Hebranga 72
32252 Otok
Hrvatska
Tel: 032 394 717
Mob: 099 385 8300; 098 184 9027
Email: hrvojemareljic@outlook.com
http://www.opg-mareljic.hr/


Povezana biljna vrsta

Batat

Batat

Sinonim: Batato, slatki krumpir | Engleski naziv: Sweet potato | Latinski naziv: Ipomea batatas

Batat je višegodišnja kultura koja pripada porodici slakova (Convolvulaceae). Potječe iz Srednje i Južne Amerike. U Europi je do nedavno bio relativno nepoznata kultura te je... Više [+]

Tagovi

OPG Mareljić Batat Proizvodnja Kooperanti Otkup Cijena


Partner

OPG Mareljić

Andrije Hebranga 72, 32252 Otok, Hrvatska
tel: 099 385 8300, e-mail: hrvojemareljic@outlook.com web: http://www.opg-mareljic.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]