Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest povrćarima
  • 19.05.2014. 13:00
  • Karlovačka

Obavijest proizvođačima krumpira

Obavijest Savjetodavne službe za povrćare.

  • 49
  • 2
  • 0

U usjevima krumpira gdje je zatvoren sklop, zbog visoke vlage u usjevu, najavljenog porasta temperatura, ali i novih oborina, potrebno je provesti zaštitu protiv plamenjače (Phytophtora infestans).

Za zaštitu koristiti jedan od fungicida: Acrobat MZ (2 kg/ha); Infinito (1,2-1,6 l/ha); Melody Duo WP 66,75 (3 kg/ha). Daconil 720 SC (1,75 l/ha); Electis WG (1,8-2 kg/ha); Antracol combi WP 76 (2,5 kg/ha); Bakreni Antracol WP -63 (0,3-0,5%); Equation PRO (0,4 kg/ha);

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju ratarskih kultura za 2014. godinu. Primijeniti sredstva za zaštitu krumpira od plamenjače koja su dozvoljena za upotrebu u integriranoj proizvodnji na temelju podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS sustav), tražilica na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci: trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primijenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura. Praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja čuvati do organiziranog odvoza putem akcije Prateći list ili dostaviti u tvrtku CIAK, Andrije Hebranga 5, Vojnić. Sredstva za zaštitu bilja koristiti prema preporukama proizvođača.

dr. sc. Mirna Ceranić
e-mail: Mirna.Ceranic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]