Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 08.07.2013.
  • Varaždinska

Mjere u zaštiti krumpira

Obavijest povrtlarima Varaždinske županije.

Foto: RGBStock.com
  • 202
  • 17
  • 0

Obavještavaju se proizvođači krumpira da je potrebno provesti zaštitu od krumpirove plijesni jer je ostvarena nova infekcija. Primijeniti se može Ranman u količini od 200 ml na hektar ili Pergado MZ u količini od 2.5 kg na hektar.

Nasade rajčice na otvorenom potrebno je zaštiti od plamenjače, a primijeniti se može Ranman u količini od 200 ml na hektar ili Melody Duo u količini od 2.5 kg na hektar.

Povrtlari koji će tretirati bio-preparatima mogu protiv krumpirove plijesni na krumpiru i protiv plamenjače na rajčici primijeniti Mycosin-Vin u količini od 500 g na 100 L vode ili Frutogard u količini od 500 ml na 100 L vode.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute i upozorenja za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložiti u specijalne kontejnere za opasni otpad. Kontejneri su postavljeni uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu posjedovati prateći list od tvrtke CIAK d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također su dužni nakon provedenog tretmana voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Autor: Gordana Lovrec, dipl. ing. agr. Foto: RGBStock.com


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Krumpir Zaštita Krumpirova plijesan Plamenjača


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]