Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 24.06.2013.
  • Karlovačka

Mjere u zaštiti krumpira i rajčice

Obavijest proizvođačima krumpira i rajčice Karlovačke županije.

Foto: RGBStock.com
  • 232
  • 21
  • 0

Za početak idućeg tjedna meteorolozi najavljuju povremene pljuskove sa više kiše u utorak (25.06.). Potrebno je prije najavljene kiše provesti zaštitu od plamenjače (Phytophtora infestans) i koncentrične pjegavosti (Alternaria solani).

U zaštiti koristiti jedan od fungicida kao što su Dithane M-45, Pinozeb M-45, Mankozeb, Star 80 WP, Caiman WP, Cadillac 80 WP, Daconil 720 SC, Electis WG, Antracol WP 70, Chromoneb S-70 ili Župineb S-70, Antracol combi WP 76 (samo u krumpiru), Bakreni Antracol WP -63, Aviso DF (samo u krumpiru), Polyram DF 66,75, Infinito (samo u krumpiru), Equation PRO, Melody duo WP 66,77.

Fungicide treba koristiti prema preporukama proizvođača. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju ratarskih kultura za 2013. godinu. Treba upotrijebiti sredstva za zaštitu krumpira i rajčice od plamenjače koja su dozvoljena za upotrebu u integriranoj proizvodnji na temelju podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava.

Na temelju Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida treba voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci - trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primjenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura.

Autor: dr.sc. Mirna Ceranić-Sertić Foto: RGBStock.com


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs