• Plodovi Panonije
  • 29.01.2014. 11:10

Misli globalno, djeluj lokalno

Svaki naš mali lokalni pomak može donijeti nešto za opću dobrobit. Mnogima od članica Udruge žena Plodovi Panonije, poljoprivreda je bila gotovo nepoznata, a urbana sredina dom. Ipak su uspjele u svojoj nakani

  • 856
  • 80
  • 0

Tradicionalni Zeleni četvrtak na osječkoj tržnici protekao je u znaku ekoloških poljoprivrednih proizvoda gradskih snaša, kojima su svojom pjesmom podršku dali pravi slavonski baje iz Ivanovca. Ovaj se puta na tržnici predstavila Udruga žena Plodovi Panonije, proizašla iz projekta pokrenutog od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a financiranog iz predpristupnih fondova EU, koji im je pružio edukaciju u smislu plasteničkog uzgoja povrća, voća i cvijeća.

Već treću godinu djeluju na području Osijeka, a vode edukacije i radionice u školama i vrtićima, gdje dalje prenose svoje znanje. Tako su upoznale poljoprivredu i pokrenule plasteničku proizvodnju, iako žive u gradu. Danas su one već prepoznatljive gradske snaše, koje, osim što ga uzgajaju, povrće prerađuju na tradicijski način i nude na lokalnim tržnicama i sajmovima. Rade na očuvanju sjemena, starih sorti i približavanju prirode lokalnoj zajednici urbane sredine.


Tagovi

Hargita Podravac Eco Rural Net Ljiljana Olujić Marija Videković Plodovi Panonije Milica Rašić Plastenici


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Općina Sikirevci je u centru sela otvorila Sikirevčanku, trgovinu s domaćim proizvodima. Svega ima!
Foto: https://www.facebook.com/Sikirev%C4%8Danka-109432354185941