Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 03.05.2021. 16:30

Koji su minimalni tehnički uvjeti za plastenike i staklenike?

U javnom je savjetovanju Pravilnik o minimalno-tehničkim uvjetima za građevine namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru.

Foto: Bigstock/ sauletas
  • 826
  • 101
  • 0

Pravilnik o minimalno-tehničkim uvjetima za građevine namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru tema je novog javnog savjetovanja, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pod građevinama se ovdje, pojašnjavaju, podrazumijevaju plastenici i staklenici iz Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima.

Građevine i oprema namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru moraju udovoljavati minimalno-tehničkim uvjetima u skladu s normom HRN EN 13031 -1.

Pri projektiranju, izradi proračuna i građenju građevina i opreme namijenjenih poljoprivrednoj proizvodnji u zatvorenom prostoru uzima se u obzir i primjenjuje se HRN EN 13031-1:2020/NA Staklenici – Projektiranje i izgradnja – 1. dio: Staklenici za komercijalnu proizvodnju – Nacionalni dodatak, kao i sve prateće norme na koje se HRN EN 13031-1 i HRN EN 13031-1:2020/NA pozivaju, a nalaze se u prilozima Tehničkog propisa za građevinske konstrukcije.

Podsjećaju, Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je aktivnosti izrade nacionalnog dodatka uz normu EN 13031-1, Staklenici, projektiranje i izgradnja pri HZN, obzirom da se ključna prepreka daljnjem rastu i razvoju poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj, poglavito proizvodnje voća i povrća, odnosi na ograničenja prilikom projektiranja, i građenja građevina namijenjenih poljoprivrednoj proizvodnji u staklenicima i plastenicima.

Više informacija o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 2. lipnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Plastenici Staklenici Javno savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Napetost raste jer uskoro će izvlačenje dobitnika. Kome će traktori, rasipač, prskalica …? #NovosadskiSajam