AgroKlub.com

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Povrćarstvo » dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

Dm

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

Datum: 20.01.2017. 13:30

Kategorija:

Povrćarstvo, Eko proizvodnja

I dm razvija ponudu ekoloških prehrambenih proizvoda i surađuje s hrvatskim OPG-ima!

Proizvodi OPG-a Prpić od siječnja 2017. godine dostupni su u 113 prodavaonica dm-a. Prilikom uzgoja graha plavca i graha trešnjevca koji se mogu kupiti u dm-u, OPG Prpić koristi isključivo sredstva koja su na popisu Ministarstva poljoprivrede dozvoljenih u ekološkoj poljoprivredi, a najviše se temelje na algama, mrvljenom kamenju te mineralima, javljaju iz dm-a.

Danas se na policama dm-a nalaze proizvodi 75 hrvatskih proizvođača, a OPG Prpić treći je OPG s kojim je dm ostvario suradnju u proteklih godinu dana.

Podrška hrvatskim proizvođačima

"Kupcima dm-a želimo ponuditi kvalitetne proizvode i istovremeno pružiti podršku hrvatskim proizvođačima. Ponudu graha OPG-a Prpić u prodavaonicama dm-a prilagodili smo količinama kojima OPG raspolaže te su proizvodi trenutno dostupni u 113 prodavaonica.

Prema dosadašnjem iskustvu suradnje s hrvatskim OPG-ovima, vjerujemo kako će suradnja dm-a i OPG-a Prpić omogućiti daljnji razvoj poslovanja i proizvodnje OPG-a Prpić, a time i uključenje većih količina proizvoda u svih 156 prodavaonica dm-a", izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Voditeljica OPG-a, mlada Diana Prpić (26), s majkom Snježanom, ocem Vladom i bakom Marom obrađuje 14 hektara zemljišta u Brežanima, selu pokraj Karlovca.

Nadaju se i povećanju proizvodnje

"Po prvi put grah koji u Brežanima proizvodimo po tradicionalnoj recepturi dostupan je kupcima iz cijele Hrvatske. Koliko nam znači suradnja s dm-om najbolje govori podatak da prodavaonice dm-a svaki dan posjeti više od 83.000 kupaca. Nadamo se da će dio njih prepoznati kvalitetu naših proizvoda. Vjerujem da ćemo zahvaljujući suradnji s dm-om proširiti proizvodnju jer sada imamo snažnog partnera s kojim možemo graditi uspjeh, za sada još uvijek malog OPG-a Prpić", izjavila je Diana Prpić, voditeljica OPG-a Prpić.

dm razvija ponudu ekoloških prehrambenih proizvoda

Suradnja s OPG-om Prpić nastavak je ulaganja dm-a u razvoj ponude domaćih i ekoloških prehrambenih proizvoda. Podsjećamo, u 2014. dm je na natječaju "...jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrao hrvatske poljoprivrednike čiji su ekološki proizvodi danas uključeni u asortiman dm-a.

U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane iz ekološke proizvodnje, a od siječnja 2016. u dm-u se mogu kupiti i proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića.

Broj pregleda članka: 4587; Uspješnost članka: 428.35

Tagovi: dm, OPG Prpić

Ključne riječi članka: dm, siri, suradnju, s, hrvatskim, opg, ovima, prpić, proizvodi, hrvatskim, proizvoda, proizvodnje, prodavaonica, graha, suradnja, ekoloških prehrambenih proizvoda


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."