AgroKlub.com

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Povrćarstvo » dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

Dm

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

Datum: 20.01.2017. 13:30

Kategorija:

Povrćarstvo, Eko proizvodnja

I dm razvija ponudu ekoloških prehrambenih proizvoda i surađuje s hrvatskim OPG-ima!

Proizvodi OPG-a Prpić od siječnja 2017. godine dostupni su u 113 prodavaonica dm-a. Prilikom uzgoja graha plavca i graha trešnjevca koji se mogu kupiti u dm-u, OPG Prpić koristi isključivo sredstva koja su na popisu Ministarstva poljoprivrede dozvoljenih u ekološkoj poljoprivredi, a najviše se temelje na algama, mrvljenom kamenju te mineralima, javljaju iz dm-a.

Danas se na policama dm-a nalaze proizvodi 75 hrvatskih proizvođača, a OPG Prpić treći je OPG s kojim je dm ostvario suradnju u proteklih godinu dana.

Podrška hrvatskim proizvođačima

"Kupcima dm-a želimo ponuditi kvalitetne proizvode i istovremeno pružiti podršku hrvatskim proizvođačima. Ponudu graha OPG-a Prpić u prodavaonicama dm-a prilagodili smo količinama kojima OPG raspolaže te su proizvodi trenutno dostupni u 113 prodavaonica.

Prema dosadašnjem iskustvu suradnje s hrvatskim OPG-ovima, vjerujemo kako će suradnja dm-a i OPG-a Prpić omogućiti daljnji razvoj poslovanja i proizvodnje OPG-a Prpić, a time i uključenje većih količina proizvoda u svih 156 prodavaonica dm-a", izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Voditeljica OPG-a, mlada Diana Prpić (26), s majkom Snježanom, ocem Vladom i bakom Marom obrađuje 14 hektara zemljišta u Brežanima, selu pokraj Karlovca.

Nadaju se i povećanju proizvodnje

"Po prvi put grah koji u Brežanima proizvodimo po tradicionalnoj recepturi dostupan je kupcima iz cijele Hrvatske. Koliko nam znači suradnja s dm-om najbolje govori podatak da prodavaonice dm-a svaki dan posjeti više od 83.000 kupaca. Nadamo se da će dio njih prepoznati kvalitetu naših proizvoda. Vjerujem da ćemo zahvaljujući suradnji s dm-om proširiti proizvodnju jer sada imamo snažnog partnera s kojim možemo graditi uspjeh, za sada još uvijek malog OPG-a Prpić", izjavila je Diana Prpić, voditeljica OPG-a Prpić.

dm razvija ponudu ekoloških prehrambenih proizvoda

Suradnja s OPG-om Prpić nastavak je ulaganja dm-a u razvoj ponude domaćih i ekoloških prehrambenih proizvoda. Podsjećamo, u 2014. dm je na natječaju "...jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrao hrvatske poljoprivrednike čiji su ekološki proizvodi danas uključeni u asortiman dm-a.

U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane iz ekološke proizvodnje, a od siječnja 2016. u dm-u se mogu kupiti i proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića.

Broj pregleda članka: 4593; Uspješnost članka: 428.65

Tagovi: dm, OPG Prpić

Ključne riječi članka: dm, siri, suradnju, s, hrvatskim, opg, ovima, prpić, proizvodi, hrvatskim, proizvoda, proizvodnje, prodavaonica, graha, suradnja, ekoloških prehrambenih proizvoda


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (37%)

Isuzu D-Max (8%)

Mitsubishi L200 (5%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (21%)

VW Amarok (20%)

Broj glasova: 148

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »