Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Češnjak
  • 25.03.2018. 09:00

Češnjaka sve više na tržištu, Kinu čeka katastrofa?

Proizvodnja kineskog češnjaka je povećana i puno ga je u skladištima pa će njegova cijena i dalje padati.

Foto: Pixabay/MaisonBoutarin
  • 2.446
  • 257
  • 0

Izvozni "bum" kineskog češnjaka u 2015. i 2016. godini stimulirao je druge poljoprivredne proizvođače da prošire svoju proizvodnju i otvorio im nove poslovne mogućnosti. Tako su se proizvodnji češnjaka okrenuli i oni proizvođači koji ga nisu proizvodili. U 2017. godini se dogodila situacija na izvoznom tržištu češnjaka koja nosi potencijalne rizike, piše Freshplaza

"Nova sezona češnjaka je započela, a istodobno se pojavilo puno češnjaka iz drugih zemalja kao što je Dominikanska republike, Pakistan i Bangladeš. Izvozne cijene kineskog češnjaka ne mogu biti niže, a niže cijene donose i više narudžbi te pojačavaju izvoz. No, ove je godine izvoz znatno niži nego prošle godine", rekao je jedan izvoznik kineskog češnjaka. 

Proizvodnja češnjaka je povećana i puno ga je u skladištima pa će njegova cijena i dalje padati. Iduće dvije godine neće biti optimistične. Kineskim proizvođačima se preporuča da smanje sadnju i snižavanje cijena, inače bi situacija na tržištu mogla biti katastrofalna. 

Tijekom godina, Kina je izvozila češnjak širom svijeta, najviše na tržište jugoistočne Azije, Srednje i Južne Amerike, a najmanje na europsko tržište. 

 


Tagovi

Češnja Kineski češnjak Uvoz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?