Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba povrća
  • 04.06.2017. 12:00

Austrijska salata u roku od 24h u supermarketima

Austrija: Svježa salata s tirolskih polja u supermarketima unutar 24 sata!

Foto: SPAR
  • 3.910
  • 278
  • 0

SPAR i proizvođači povrća iz Tirola osiguravaju potrošačima pristup svježem povću u roku od 24 sata nakon berbe. Kad se tome dodaju i začinski miksevi koje nudi isti trgovački lanac koji je poznat po povezivanju lokalnih proizvođača i kupaca, dojam je potpun, piše freshlaza.

Proizvođač povrća Anton Giner iz Thaura opskrbljuje SPAR svježim tirolskim slatama kao što su Lollo Bionda, Lollo Rosso i hrastov list, a njihova je specijalnost baby salata.

Ljeto je vrijeme za salatu iz Tirola

Salate su lagana alternativa za ljetne mjesece kada je prevruće za kuhanje i spremanje hrane. Nisko su kalorične, brzo se pripremaju, a kombinacija je bezbrojne, posebno kada je salata svježa i hrskava. Regionalni sezonski proizvodi tirolskih polja vrlo su popularni među kupcima.

Kratki lanci opskrbe tamo funkcioniraju u pravom smislu riječi, a svi hranjivi sastojci su očuvani na kratkom putu do kupaca.

Top Partnerstvo: Obitelj Giner i SPAR

Osim salata, za SPAR uzgajaju luk, organske bundeve, radič i drugo povrće na 13 hektara. Iz tirolske regije u tom trgovačkom lancu nudi se sveukupno 2,600 proizvoda lokalne poljoprivrede od 128 lokalnih dobavljača. Takva partnerstva osiguravaju farmerima stalne kupce, a kupcima pravu domaću kvalitetu.

Foto: SPAR


Povezana biljna vrsta

Salata

Salata

Sinonim: - | Engleski naziv: Lettuce | Latinski naziv: Lactuca sativa L.

Salata pripada porodici glavočika (Compositae). Glavičasta salata sadrži prosječno 94 % vode, 2 % šećera, 0.6 % sirove celuloze, 0.6 % mineralnih tvari i 1.2 % sirovih proteina.... Više [+]

Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Salata Austrija SPAR Berba povrća


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."