Provjerite učinak organske gnojidbe Plantella Organikom na povrtnim kulturama!

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Zaštitna sredstva i gnojiva.

Unichem Agro d.o.o.

Kontakt - Unichem Agro d.o.o.

Unichem Agro d.o.o.
Dvorska 2, 10297 Jakovlje
tel: +385 1 62 13 966
mob: +385 92 1941 694

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Uspjeh proizvodnje povrća ovisi o brojnim čimbenicima: o pravilno odabranoj sorti, o kvalitetnom i zdravom sjemenu, te povoljnosti agroekoloških uvjeta određenog područja od kojih su najznačajniji klimatski uvjeti i tlo. Tla namijenjena povrćarskoj  proizvodnji moraju biti visoke prirodne plodnosti, dobre opskrbljenosti pristupačnim biljnim hranjivima i sadržaja humusa a na pristupačnost hraniva za biljku uvelike utječu fizikalna svojstva tla (tekstura i struktura), kemijska svojstava tla (pH – kiselost tla i salinitet –opterećenost tla solima), količina organske tvari u tlu (humusa barem 3 – 5 %).

Bez organske tvari zemlja gubi plodnost. Svake se godine 1-2% organske tvari gubi procesom mineralizacije. Organsku tvar gubimo i berbom plodova i usijeva te iznošenjem ostataka nakon rezidbe. 

Dodavanjem odgovarajuće organske tvari u zemlju veća je učinkovitost tla a ujedno utječemo na povećanje prinosa. Jedini način za unos  organske tvari u tlo je organska gnojidba. Dodavanjem organskih gnojiva povećava se količina organske mase, humusa, istodobno je tlo biološki aktivno, što povećava plodnost. Biljke opskrbljene organskim gnojivima imaju zdrav i gusto razgranat korijenov  sustav. 

Organska gnojiva su kvalitetan stajnjak, peletirana organska gnojiva, zelena gnojidba, kompost... Stajnjak je jako dobar ali mora biti zreo (fermentiran), moramo ga dodati u velikim količinama kako bi postigli cilj- stvorili humus i obogatili organsku tvar i razgradnja traje do 4 godine.

Moderna gnojiva kao što je peletirano gnojivo Plantella Organik idealno je organsko gnojivo s kojim se lakše i jednostavnije obavlja gnojidba. PLANTELLA ORGANIK je najbolja zamjena za stajnjak.

Znamo da je poprilično teško i skupo razbacati par tona stajskog gnojiva a s gnojidbom Plantella organikom lakše je ali i ekonomičnije. Zbog visokog postotka suhe tvari u Plantella organiku  potrebna je puno manja količina naspram stajnjaka a učinak je bolji.

Pored visoke kakvoće hranjiva koje sadrži, njegova je prednost i lakša manipulacija, a osim toga ne sadrži ni sjemenje korova ni ličinke štetnika i ne sadrži klice bolesti. Peletirana  gnojiva nemaju višegodišnje djelovanje, pa se moraju upotrebljavati svake godine u preporučenoj količini koja je navedena na ambalaži. 

Rezultati primjene Plantella organika na povrtnim kulturama

Primjenom organskog gnojiva Plantella organik na povrtnim kulturama dobili smo sljedeće rezultate: 

  • Pokuse smo izvodili kontinuirano 3 godine
  • Pri svakoj kulturi  (rajčica, paprika, luk, krumpir, kupus) povećan je prinos za  12 %. 
  • Povećala se i kvaliteta proizvoda:
    10-20 % više suhe tvari 
    do 10 % više  C vitamina
    18 % više šećera

Rezultati na pokusnim poljima pokazali su da takve biljke imaju više zdravog lišća, da su otpornije na bolesti, a bolja je i kakvoća uroda. U usporedbi s „industrijskom“ proizvodnjom hrane povećan je i udio askorbinske kiseline, odnosno vitamina C. Prema mjerilima FAO i Svjetske zdravstvene organizacije udio vitamina C jedan je od pokazatelja kvalitete uroda. Budući da je vitamin C rezultat djelovanja mikroorganizama i enzima koji žive u humusu, možemo zaključiti da oni sudjeluju u važnim procesima u času oblikovanja plodova. Svijetloj budućnosti organskog gnojenja doprinosi i činjenica da se u intenzivnoj proizvodnji hrane upotrebljava sve više mineralnih gnojiva koja nepovratno smanjuju sloj prirodnog humusa. Upravo se radi toga u razvijenom svijetu sve više pojavljuje pitanje kako preusmjeriti način proizvodnje hrane i sačuvati preostale rezerve humusa, od kojeg zaista ovisi čovjekov opstanak. Zato se sve više profesionalnih proizvođača kao i ljubitelja vrtlarenja, uzgoja voćaka, vinove loze i slično odlučuje za povećanje udjela humusa upotrebom organskog gnojiva s produljenim djelovanjem u obliku peleta Plantella organik.

U nastavku možete pogledati kratki video prilog o gnojivu Plantella Organik:

apliakcija-napravi-vrt

Info

Kategorija: Zaštitna sredstva i gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 04.04.2019.
Datum izmjene oglasa: 26.02.2020.
Pregleda: 1374
Šifra oglasa: 42682

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas