Plavi krumpir

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Poljoprivredni proizvodi.

Kontakt - ivan butkovic

pogledaj sve oglase korisnika

Cijena: 10,00 kn ≈ 1,34 €

Opis

Plavi krumpir - prirodno snažno obojeni plavi krumpiri bili su među prvim pronađenim krumpirima u Andama kod Maya i Inka gdje i danas postoje stotine različitih vrsta krumpira.

Osim zanimljive plave boje, poznate su njegove nutricionističke vrijednosti.

Plava boja ovog krumpira potječe iz pigmenta antocijana iz skupine flavonoida. Antocijani su biljni pigmenti topivi u vodi koji se na svjetlu reflektiraju od tamnocrvene do plavičaste boje, koje daju boju borovnicama,kupinama, višnjama i brusnicama.

Antocijani su snažni antioksidansi koji vežu slobodne radikale, sprječavaju štetno djelovanje UV zračenja te imaju snažna antibakterijska svojstva.

 

Plavi krumpir je i okusom jako sličan običnom krumpiru, ali je zato puno zdraviji od običnog bijelog i crvenog krumpira. Za vrijeme pripreme, bilo kuhanja ili pečenja tek će neznatno promijeniti boju ali će i dalje ostati plav ili ljubičast kada se peče.

Ovaj  krumpir je odličan za probavu jer stimulira rad srca, jetre i krvnih žila.Izrazito je bogat bjelančevinama i vitaminima te se preporuča svim dobnim skupinama.

Krumpir inače sadimo na zemlju koja je prije toga obrađena i obogaćena sa domaćim gnojem koje dobivamo od kokoši nesilica i  škotskih goveda koje također uzgajamo na farmi u sklopu našeg obiteljskog gospodarstva koje se nalazi u mjestu Sunger u Gorskom kotaru.

Kupnja i dostava moguća preko web trgovine Žuti klik!

Info

Kategorija: Poljoprivredni proizvodi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: 10,00 kn
Država: Hrvatska
Županija: Primorsko-goranska
Datum objave oglasa: 23.01.2020.
Datum izmjene oglasa: 08.08.2020.
Pregleda: 375
Šifra oglasa: 45734

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas