Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Fluxyr 200 EC

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Herbicidi.

Kontakt - Danon d.o.o.

pogledaj sve oglase korisnika

Cijena: na upit

Opis

Fluxyr 200 EC je herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova u žitaricama, kukuruzu za silažu i na travnjacima.
Aktivna tvar: fluroksipir, 200 g/l
Formulacija: koncentrat za emulziju – EC
Djelovanje i primjena: Fluxyr 200 EC je translokacijski herbicid koji pripada skupini auksina, čiji se mehanizam djelovanja zasniva na promjeni ravnoteže hormona koji su odgovorni za izduživanje i dijeljenje
stanice i sintezu bjelančevina.
Fluxyr 200 EC se primjenjuje na sljedećim kulturama:
1) U ozimoj pšenici i ječmu u količini od 1 l/ha uz utrošak vode od 150-400 l/ha.
Primjenjuje se nakon nicanja (post-em) od stadija razvoja 2 lista do stadija otvaranja rukavca zastavice (BBCH 12-47).
2) U ozimoj zobi, raži, tvrdoj pšenici i pšenoraži u količini od 1 l/ha uz utrošak vode od 150-400 l/ha. Primjenjuje se nakon nicanja (post-em) od stadija razvoja 2 lista do stadija vidljivog drugog koljenca (BBCH 12-32).
Optimalnu učinkovitost na običnu dimnjaču ( Fumaria officinalis), ptičji dvornik (Polygonum aviculare), obični kostriš (Senecio vulgaris), kamilicu (Matricaria spp.), uzlati dvornik (Polygonum lapathifolium), veliki dvornik (Polygonum persicaria), perzijsku čestoslavicu (Veronica persica)i bršljenastu čestoslavicu (Veronika hederifolia), postiže se u stadiju razvoja 2 prava lista.
Optimalna učinkovitost na crvenu koprivu (Lamium purpureum) i obuhvatnu mrtvu koprivu (Lamium amplexicaule), postiže se u stadiju razvoja 4 prava lista.
Optimalna učinkovitost na slakasti dvornik ( Polygonum convonvulus), postiže se u stadiju razvoja 6 pravih listova.
Optimalna učinkovitost na broćiku (Galium aparine), mišjakinju ( Stellaria media) i poljsku potočnicu (Myosotis arvensis) postiže se primjenom sredstva tijekom cvatnje.
3) U jaroj pšenici, ječmu i zobi u količini od 0,75 l /ha uz utrošak vode od 150-400 l/ha.
Primjenjuje se nakon nicanja (post-em) od stadija razvoja 2 lista do stadija otvaranja rukavca zastavice (BBCH 12-41).
Optimalnu učinkovitost na poljsku potočnicu ( Myosotis arvensis), broćiku (Galium aparine), mišjakinju (Stellaria media), čvorasti smrdelj (Galeopsis tetrahit), postiže se kada su korovi u stadiju kotiledona.
Optimalna učinkovitost na ptičji dvornik ( Polygonum aviculare), običnu dimnjaču (Fumaria officinalis), poljsku koljeniku (Spergula arvensis), veliki dvornik (Polygonum persicaria), uzlati dvornik ( Polygonum lapathifolium), kamilicu ( Matricaria spp.), četoslavice (Veronica spp.), obični kostriš (Senecio vulgaris), postiže se u stadiju 2 prava lista.                              Optimalna učinkovitost na slakasti dvornik ( Polygonum convonvulus) postiže se u stadiju razvoja 4 prava lista.
Manji utrošak vode koristi se primjenom na korove i usjeve u ranijim stadijima razvoja.
Pri kasnijim primjenama, kada su usjevi u gustom sklopu, potrebno je primjeniti veći utrošak vode od 400 l /ha.
4) Kukuruzu za silažu u količini od 1 l/ha uz utrošak vode od 200-300 l/ha. Primjenjuje se nakon nicanja (post-em) od stadija razvoja 3 lista do stadija razvoja 6 listova (BBCH 13-16), ali prije nego kukuruz dosegne visinu od 20 cm. Optimalna učinkovitost na crnu pomoćnicu (Solanum nigrum), postiže se od stadija kotiledona do stadija razvoja 6 pravih listova. Sredstvo Fluxyr 200 EC ne smije se primjenjivati ako su se na prvom
nodiju počeli razvijati prvi bočni korijenčići.
5) Na travnjacima:
• U uspostavljenim travnjacima u količini od 2 l/ha uz utrošak vode od 200-400 l/ha. Primjenjuje se kada trave imaju barem 3 potpuno razvijena lista, u proljeće ili na jesen. Suzijanje korova u uspostavljenim travnjacima je optimalno na kovrčavu kiselicu (Rumex crispus) i tupolisnu kiselicu (Rumex obtusifolius) u proljeće, kada se nalaze u stadiju rozete te su visine 15-20 cm. Ako se sredstvo primjenjuje na korove u kasnijim stadijima razvoja, postoji mogućnost da će slijedeće sezone biti potrebno ponoviti primjenu. Nakon košnje travnjaka potrebno je pričekati 2 do 3 tjedna prije primjene sredstva, kako i se omugućio ponovni rast.
• U novozasijanim travnjacima u količini od 0,75 l/ha uz utrošak vode od 200- 400 l/ha. Primjenjuje se kada trave imaju barem 3 potpuno razvijena lista, u proljeće ili na jesen. Suzbijanje korova u novozasijanim travnjacima je optimalno na veliku koprivu (Urtica dioica) i maslačak (Taraxacum officinale) primjenom sredstva prije cvatnje. Optimalna učinkovitost na mišjakinju (Stellaria media), postiže se kada je u stadiju kotiledona. Optimalna učinkovitost sredstva postiže se kada su korovi u aktivnom porastu. Veći utrošak vode koristi se pri većoj zakorovljenosti.
Tlo se ne smije drljati niti valjati 7 dana prije ili nakon primjene sredstva Fluxyr 200 EC.
Zabranjena je ispaša domaćih životinja i košnja na tretiranim površinama najmanje 14 dana nakon primjene sredstva Fluxyr 200 EC. Sredstvo Fluxyr 200 EC ne smije se primjenjivati prije 1. ožujka u godini žetve.
Karenca: osigurana vremenom primjene za ozimu pšenicu, ječam, zob, raž, tvrdu pšenicu i pšenoraž, jaru pšenicu, ječam i zob, te kukuruz za silažu. Nije primjenjiva za travnjake.
Pakiranje: 1 litra

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Grad: Donji Stupnik
Datum objave oglasa: 09.12.2022.
Pregleda: 41
Šifra oglasa: 55980

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas