Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 13.12.2013. 07:55

Župani nude pomoć Ministarstvu poljoprivrede

Ponukani odbijanjem nacrta Programa ruralnog razvoja, hrvatski župani nude Ministarstvu poljoprivrede pomoć u izradi

Foto: mps.hr
  • 520
  • 63
  • 0

Nakon negativne ocjene Europske komisije Programa ruralnog razvoja Hrvatske za 2014. - 2020., ovim putem hrvatski župani okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija, nude Ministarstvu poljoprivrede pomoć županijskih stručnjaka i razvojnih agencija koji svojim znanjem i iskustvom mogu uvelike doprinijeti u daljnjoj izradi Programa, važnog strateškog dokumenta za razvoj i opstanak hrvatskih ruralnih područja, a time i sektora poljoprivrede kao jedne od najvažnijih grana gospodarstva Hrvatske.

Unatoč konkretnim sugestijama i prijedlozima upućenim resornom ministarstvu, hrvatski župani više su puta izrazili veliku zabrinutost izradom Nacrta Programa ruralnog razvoja za RH 2014. - 2020., što je na kraju potvrđeno i najnovijim odbijanjem istog od strane Europske komisije.

Zajedničkom suradnjom ministarstava i županija, kao i planiranjem provedbe i zajedničkom komunikacijom prema EU službama, Hrvatska bi, u bližoj budućnosti, mogla ostvariti cilj povlačenja 330 milijuna eura godišnje iz EU sredstava za ruralni razvoj. Podsjetimo, prije samo deset dana, Hrvatska zajednica županija je upozorila na propust Ministarstva poljoprivrede u prijedlogu Programa ruralnog razvoja gdje je bez utemeljenih razloga ukinuta podmjera ulaganja u sustave za navodnjavanje, čime Hrvatska gubi i stotine milijune eura iz EU fondova.

Kada je u pitanju regionalni razvoj Hrvatske, nema podjele na lijeve i desne. Ovo je jedinstvena prilika za povlačenje EU sredstava i jedino zajedničkim znanjem i stručnjacima za ruralni razvoj, koje hrvatske županije svakako imaju na raspolaganju, možemo postići zajedničke ciljeve i osigurati stotine milijuna eura iz EU fondova. Stavljamo na raspolaganje Ministarstvu poljoprivrede sva naša stručna znanja i iskustvo kako bi zajedno izradili prihvatljivi i sveobuhvatan program ruralnog razvoja RH“, istaknuo je Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županije i virovitičko-podravski župan.

Foto: mps.hr


Tagovi

Tomislav Tolušić Hrvatska zajednica županija Program ruralnog razvoja Pomoć Europska komisija Razvojne agencije Nacrt

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]